184025 ME1

Mr Espresso – Snyggt, snabbt och stiligt

Den svenska fikatraditionen välkomnar med öppna armar en italienare – Mr Espresso. En klassiskt stilren och street-lyxig italienare med enkel espresso för 15 kronor.

Mr Espresso är ett franchisekoncept inom café-verksamhet som är framtaget för att med enkelhet kunna anpassas till olika förutsättningar vad gäller yta och lokal. Verksamheten kan anpassas på alltifrån 20 till 100 kvadratmeter och det som finns på menyn ställer inga extra krav på ventilation. 


– Det är enkelt att starta och att driva en Mr Espresso, säger Sarbast Vaziri, delägare i Mr Espresso. Vi tänkte öppna ett café. Idag har vi tio stycken. Vi får in cirka tre till fem ansökningar i veckan från hela landet, även utlandet. Det krävs ingen erfarenhet för att starta en verksamhet, däremot ett brinnande engagemang. Vi ger dig utbildning i allt ifrån Barista och italiensk kultur till service och ekonomi. 


Sangar Vaziri, bror och delägare nummer två: 


– Vi har valt att arbeta med Mr Espresso för att vi älskar Italien båda två och vill erbjuda en cafékultur med italiensk känsla. Det ska vara stilrent: högglans, guld och marmor, vilket skiljer oss markant från de träinredningar som du idag ser på de flesta amerikanska kaffekedjor. Vi vill välkomna alla och också vara prismässigt tillgängliga. Du ska kunna ta en espresso till samma pris som i Italien – 15 kronor. 


Maten beskriver de som autentisk, lyxig italiensk street food. Även här ska snabbheten och enkelheten vara märkbar utan att göra avkall på smakupplevelse och kvalitet. 


– Vi månar om innehållet i våra rätter och produkter. Det är veganskt och ekologiskt. Vår fantastiska glass är vegansk, liksom den ljuvliga cannellonin, berättar Sangar. Vi vill vara en del av det miljöarbete som behöver göras i världen. 


Bröderna upplever att servicen idag är eftersatt på många caféer. 


– Vi jobbar mycket med service gentemot våra kunder och serverar till bordet. Vi upplever att service i Sverige är bortglömt – vi vill återinföra det. 


Mr Espresso växer snabbt och har redan hunnit etablera ytterligare ett koncept – Mr Espresso Plus. En lite större lokal med mer av restaurangkänsla, utökad meny samt rättigheter. 


– Vi sätter Mr Espresso på kartan just nu, säger Sarbast. Vi börjar med Sverige men ser en framtid på den internationella marknaden. På Mr Espresso säger vi alltid: ”Kaffe är ett mångkulturellt språk”. Välkommen in i den mångkulturella familjen! 

Läs mer...

2018-08-13 10:30

186065 SF1

Framtiden gror hos Skånefrö

Artikel Med kvalitet, service, tillgänglighet och omsorg om miljön som främsta ledstjärnor producerar Skånefrö AB en mängd produkter inom kategorierna grönyta och trädgård, gräsfrö, specialfrö samt vilt och fågel....
191018 CN5

Ömsint konst som berör

Artikel Konstnären Charlotte Nicolin har skapat igelkotten Henry. Äkta make och tvåbarnsfar som med sin varma blick värmer det mest frusna nordiska vinterhjärta. Han väcker tanken och längtan om att vilja värna...

Faktaruta

____Sandra4_SV

Sandra vann kampen mot cancern

Nu vill hon stötta andra

__MG_9672

Från förort till finrum

Bröderna Güven driver stans bästa krogar

naim 4

Superdeisgnern Naim Josefi

Skapar magi.

Arkiv