184025 ME1

Mr Espresso – Snyggt, snabbt och stiligt

Den svenska fikatraditionen välkomnar med öppna armar en italienare – Mr Espresso. En klassiskt stilren och street-lyxig italienare med enkel espresso för 15 kronor.

Mr Espresso är ett franchisekoncept inom café-verksamhet som är framtaget för att med enkelhet kunna anpassas till olika förutsättningar vad gäller yta och lokal. Verksamheten kan anpassas på alltifrån 20 till 100 kvadratmeter och det som finns på menyn ställer inga extra krav på ventilation. 


– Det är enkelt att starta och att driva en Mr Espresso, säger Sarbast Vaziri, delägare i Mr Espresso. Vi tänkte öppna ett café. Idag har vi tio stycken. Vi får in cirka tre till fem ansökningar i veckan från hela landet, även utlandet. Det krävs ingen erfarenhet för att starta en verksamhet, däremot ett brinnande engagemang. Vi ger dig utbildning i allt ifrån Barista och italiensk kultur till service och ekonomi. 


Sangar Vaziri, bror och delägare nummer två: 


– Vi har valt att arbeta med Mr Espresso för att vi älskar Italien båda två och vill erbjuda en cafékultur med italiensk känsla. Det ska vara stilrent: högglans, guld och marmor, vilket skiljer oss markant från de träinredningar som du idag ser på de flesta amerikanska kaffekedjor. Vi vill välkomna alla och också vara prismässigt tillgängliga. Du ska kunna ta en espresso till samma pris som i Italien – 15 kronor. 


Maten beskriver de som autentisk, lyxig italiensk street food. Även här ska snabbheten och enkelheten vara märkbar utan att göra avkall på smakupplevelse och kvalitet. 


– Vi månar om innehållet i våra rätter och produkter. Det är veganskt och ekologiskt. Vår fantastiska glass är vegansk, liksom den ljuvliga cannellonin, berättar Sangar. Vi vill vara en del av det miljöarbete som behöver göras i världen. 


Bröderna upplever att servicen idag är eftersatt på många caféer. 


– Vi jobbar mycket med service gentemot våra kunder och serverar till bordet. Vi upplever att service i Sverige är bortglömt – vi vill återinföra det. 


Mr Espresso växer snabbt och har redan hunnit etablera ytterligare ett koncept – Mr Espresso Plus. En lite större lokal med mer av restaurangkänsla, utökad meny samt rättigheter. 


– Vi sätter Mr Espresso på kartan just nu, säger Sarbast. Vi börjar med Sverige men ser en framtid på den internationella marknaden. På Mr Espresso säger vi alltid: ”Kaffe är ett mångkulturellt språk”. Välkommen in i den mångkulturella familjen! 

Läs mer...

2018-08-13 10:30

185070 VS1

En skola för alla

Artikel Kännetecknande för Vallatorpsskolan i Täby är studiemotiverade elever, skickliga lärare samt engagerade vårdnadshavare. Att elever på skolan blivit både flerfaldiga svenska mästare i schack samt nordiska...
185077 CK1

Mångkulturell förskola i Majorna

Artikel Creative Kids Preschool är en svensk- och engelskspråkig förskola där barn från både svenska och utländska familjer delar med sig av sina kulturella erfarenheter och utvecklar sina språk tillsammans. ...

Faktaruta

__MG_9672

Från förort till finrum

Bröderna Güven driver stans bästa krogar

 _Bild 15

Persisk Mat

Följ med på vägen till det persiska köket

Holknekt_webb3

Per Holknekt

Från brädan till scenen

Arkiv