192029 ÖTA7192029_NY3192029_NY7192029_NY2192029_NY1192029_NY4192029_NY5

Närproducerad hållbar inredning för alla.

En trivsam miljö ger ett ökat välmående. Vackra tapeter och tyger är en välgörande investering.

Östermalms Textilateljé är en riktig gardinateljé och tapetserarverkstad i centrala Stockholm. I butiken på Nybrogatan finns ett stort urval av textilier från de största textilproducenterna i Sverige och andra länder som till exempel England och Tyskland. Här har butiken legat sedan 1995 då Ewa Törner öppnade inredningsbutiken med egen textilateljé.

      – Vi vill erbjuda våra kunder privatpersoner och företag, personlig service och hantverksmässigt kunnandet inom textil inredning. 

      Idag driver hon företaget tillsammans med sina döttrar Sofia och Charlotta. 

      – Sofia tar hand om butiken och kunderna medan jag sköter produktionen i verkstaden runt hörnet, berättar Charlotta. 


Företaget har vuxit och levererar också till andra butiker i Norden. 

      – Våra egenproducerade produkter ligger oss lite extra varmt om hjärtat, ler de stort och berättar om de populära brickorna. Varje bricka blir unik och hanteras varsamt för hand i varje steg i tillverkningen.

       Parallellt med gardinsömnad och möbelomklädsel sker produktionen av Östermalms Textilateljés egna produkter. Tygerna klipps till och mönsterpassas för att sedan bli kuddar, brickor, väskor och lampskärmar. Redan 2012 började egen tillverkning av produkter i tyger av William Morris.


William Morris är en engelsk tyg- och tapetdesigner som tillskrivs att vara en av världens mest kända. William Morris var en konstnär, formgivare och författare som levde under mitten till slutet av 1800-talet. Designen har ett väldigt tydligt, unikt, färginkännande och bitvis romantiskt uttryck som är helt tidlöst. 


Inredning som man älskar blir en klok och ekonomisk investering. Att satsa på textilier som aldrig går ur tiden och håller i åratal bidrar till att vi sparar på miljön. 

     – Vi märker tydligt att det är allt fler som inser värdet i att förnya på ett hållbart sätt. Det är en investering som man gör i sina möbler och gardiner, menar Sofia. De ska användas och hålla under en väldigt lång tid. 

Läs mer...

2019-03-20 15:45

Hemsida
195019 LP2

Bemanningsföretag med helhetstänk

Artikel Genom att bemanna rätt person på rätt plats vill Lärarpartner bidra till lärande och utveckling hos barn och unga samtidigt som kunderna får vardagen att fungera. – Vi vill göra skillnad och våra vikarier...
195060 VT9

Trelleborg – mer än en skånsk sommarstad

Artikel Trelleborg är en stad med brett utbud – med närhet till både hav och natur som lockar besökare året runt. Här finns också en vikingaborg, palmer, vackra stränder och en livfull landsbygd som präglas av...

Faktaruta

6

Löwengrip

Från bloggare till influencer och superentreprenör. En 14 år lång resa som fostrat en kvinnlig entreprenör med en enormt stark förankran i samtid och samverkan. Nu med det nya varumärket Löwengrip.

__MG_9672

Från förort till finrum

Bröderna Güven driver stans bästa krogar

__ProgrammeraMera2016KarinNygards2

Digitalisera skolan

Karin Nygårds sprider digital kunskap i skolans värld

Arkiv