124080.hakans.kott.bild1

Närproducerad korv faller många i smaken

Tillverkningen av korv hos Håkans Kött och Delikatess sker i liten skala. Här är konserveringmedel och tillsatser bannlysta. I stället är receptet enkelt – det ska bara vara bra kött som smaksätts med företagets egen kryddblandning.

Håkans Kött och Delikatess har en affärsidé som ligger i tiden. I takt med att svenska konsumenter ställer hårdare krav på sin mat och efterfrågar kvalitet förser de marknaden med småskaligt producerade korvar.

– Vi har en liten korvtillverkning i Vallentuna. Här är vår ambition att undvika mellanhänder och i stället kunna leverera en kvalitetsprodukt direkt till kunden, säger Ramazan Kilic som äger Håkans Kött och Delikatess och har över 30 års erfarenhet av branschen.

 

De här korvarna innehåller inga konserveringsmedel och smaksätts enbart med naturliga kryddor. Därtill bidrar den höga kvaliteten till att produkterna är relativt magra. När korven tillreds rinner fettet ut vilket gör fetthalten låg även om den varierar mellan olika produkter. 

– Magrast är förmodligen lammkorven som smaksätts med vår egen kryddblandning. Därutöver uppskattar våra kunder bland annat chorizon som består av lika delar fläsk- och nötkött. Också salsiccian som består av 95 procent fläskkött och fem procent kryddor är populär.

 

Ett något mer udda inslag är viltkorven som har blivit många kunders favorit.

– Viltkorven består av älg- och vildsvinskött. Här har den stora utmaningen varit att ta fram en krydda som smaksätter utan att ta bort viltsmaken. Och det har vi lyckats med!

För Håkans Kött och Delikatess är det viktigt att den lokala och småskaliga känslan präglar hela verksamheten.

– När våra kunder kommer och handlar ska de känna sig som hemma här i butiken, säger Ramazan.

Läs mer...

2012-08-29 14:00

181041 KF1

Kola och fudge – tillverkade med extra mycket kärlek

Artikel Kolafabriken i Bräkne-Hoby är Sveriges första tillverkare av fudge – härligt mjuka och i många smaker. Det som för Pia Jaarnek och hennes make började som en hobby mynnade senare ut i ett eget recept på...
181017 A1

Familjehem som har kvalité

Artikel Rebecca Garcia har alltid varit en företagsam person med förmågan att få saker och ting att hända. Redan som 20-åring startade hon sitt första företag och driver idag Adakta Stöd och Omsorg där hon och...
 _Bild 15

Persisk Mat

Följ med på vägen till det persiska köket

DriveNow_puff

Dela bil?

Carsharing är ett växande alternativ till egen bil.

_Anette2

Stockholms affärsänglar

Investerar i unga, innovativa företag

Arkiv