124080.hakans.kott.bild1

Närproducerad korv faller många i smaken

Tillverkningen av korv hos Håkans Kött och Delikatess sker i liten skala. Här är konserveringmedel och tillsatser bannlysta. I stället är receptet enkelt – det ska bara vara bra kött som smaksätts med företagets egen kryddblandning.

Håkans Kött och Delikatess har en affärsidé som ligger i tiden. I takt med att svenska konsumenter ställer hårdare krav på sin mat och efterfrågar kvalitet förser de marknaden med småskaligt producerade korvar.

– Vi har en liten korvtillverkning i Vallentuna. Här är vår ambition att undvika mellanhänder och i stället kunna leverera en kvalitetsprodukt direkt till kunden, säger Ramazan Kilic som äger Håkans Kött och Delikatess och har över 30 års erfarenhet av branschen.

 

De här korvarna innehåller inga konserveringsmedel och smaksätts enbart med naturliga kryddor. Därtill bidrar den höga kvaliteten till att produkterna är relativt magra. När korven tillreds rinner fettet ut vilket gör fetthalten låg även om den varierar mellan olika produkter. 

– Magrast är förmodligen lammkorven som smaksätts med vår egen kryddblandning. Därutöver uppskattar våra kunder bland annat chorizon som består av lika delar fläsk- och nötkött. Också salsiccian som består av 95 procent fläskkött och fem procent kryddor är populär.

 

Ett något mer udda inslag är viltkorven som har blivit många kunders favorit.

– Viltkorven består av älg- och vildsvinskött. Här har den stora utmaningen varit att ta fram en krydda som smaksätter utan att ta bort viltsmaken. Och det har vi lyckats med!

För Håkans Kött och Delikatess är det viktigt att den lokala och småskaliga känslan präglar hela verksamheten.

– När våra kunder kommer och handlar ska de känna sig som hemma här i butiken, säger Ramazan.

Läs mer...

2012-08-29 14:00

193002 HT5

Mat, möten och människor - i Ljungby

Artikel En trio syskon är Ljungbys mest uppskattade festfixare. Tillsammans driver de Hotel Terraza som lockar såväl affärsresenärer som turister, konferensgäster och de festglada.
193030 S6

Ät dig jorden runt

Artikel Många mat- och vingäster som gillar hemma-hos-känslan hos Sinti och Natai da Silva Aires har fått till följd att Sinti behövde större lokaler och har flyttat till Linné, och det är precis lika charmigt...
_Jimmy1

Jimmy Schönning

Njutbart hemma!

 _Bild 15

Persisk Mat

Följ med på vägen till det persiska köket

__MG_9672

Från förort till finrum

Bröderna Güven driver stans bästa krogar

Arkiv