124080.hakans.kott.bild1

Närproducerad korv faller många i smaken

Tillverkningen av korv hos Håkans Kött och Delikatess sker i liten skala. Här är konserveringmedel och tillsatser bannlysta. I stället är receptet enkelt – det ska bara vara bra kött som smaksätts med företagets egen kryddblandning.

Håkans Kött och Delikatess har en affärsidé som ligger i tiden. I takt med att svenska konsumenter ställer hårdare krav på sin mat och efterfrågar kvalitet förser de marknaden med småskaligt producerade korvar.

– Vi har en liten korvtillverkning i Vallentuna. Här är vår ambition att undvika mellanhänder och i stället kunna leverera en kvalitetsprodukt direkt till kunden, säger Ramazan Kilic som äger Håkans Kött och Delikatess och har över 30 års erfarenhet av branschen.

 

De här korvarna innehåller inga konserveringsmedel och smaksätts enbart med naturliga kryddor. Därtill bidrar den höga kvaliteten till att produkterna är relativt magra. När korven tillreds rinner fettet ut vilket gör fetthalten låg även om den varierar mellan olika produkter. 

– Magrast är förmodligen lammkorven som smaksätts med vår egen kryddblandning. Därutöver uppskattar våra kunder bland annat chorizon som består av lika delar fläsk- och nötkött. Också salsiccian som består av 95 procent fläskkött och fem procent kryddor är populär.

 

Ett något mer udda inslag är viltkorven som har blivit många kunders favorit.

– Viltkorven består av älg- och vildsvinskött. Här har den stora utmaningen varit att ta fram en krydda som smaksätter utan att ta bort viltsmaken. Och det har vi lyckats med!

För Håkans Kött och Delikatess är det viktigt att den lokala och småskaliga känslan präglar hela verksamheten.

– När våra kunder kommer och handlar ska de känna sig som hemma här i butiken, säger Ramazan.

Läs mer...

2012-08-29 14:00

191042 AF2

Världens mest korkade företag

Artikel Prata kork med svensken och det första hen tänker på är en vinflaska. Det är dags att få upp ögonen för kork som inredningsmaterial. Wicanders tillverkar unika, hållbara och slitstarka golv som, om de...
191003 DGS3

Rätt maskin för jobbet

Artikel Passion är ett av de mest framgångsrika koncepten för att bygga ett framgångsrikt företag. Det vet Bertil Andersson på Degeberga Grus och Schakt. I över 60 år har han älskat maskiner – ett intresse som...
Holknekt_webb3

Per Holknekt

Från brädan till scenen

__ProgrammeraMera2016KarinNygards2

Digitalisera skolan

Karin Nygårds sprider digital kunskap i skolans värld

_Anette2

Stockholms affärsänglar

Investerar i unga, innovativa företag

Arkiv

  • 2019
  • 2018
    • December
    • November
    • Oktober
    • September
    • Augusti
    • Juli
    • Juni
    • Maj
    • April
    • Mars
    • Februari
    • Januari
  • 2017
    • December
    • November
    • Oktober
    • September
    • Augusti
    • Juli
    • Juni
    • Maj
    • April
    • Mars
    • Februari
    • Januari
  • 2016
    • December
    • November
    • Oktober
    • September
    • Augusti
    • Juli
    • Juni
    • Maj
    • April
    • Mars
    • Februari
    • Januari
  • 2015
    • December
    • November
    • Oktober
    • September
    • Augusti
    • Juli
    • Juni
    • Maj
    • April
    • Mars
    • Februari
    • Januari
  • 2014
    • December
    • November
    • Oktober
    • September
    • Augusti
    • Juni
    • Maj
    • April
    • Mars
    • Februari
    • Januari
  • 2013
    • December
    • November
    • Oktober
    • September
    • Augusti
    • Juni
    • Maj
    • April
    • Februari
    • Januari
  • 2012
    • December
    • November
    • Oktober
    • Augusti