144144-gitsGard
144144-gitsGard1
144144-gitsGard2
144144-gitsGard
144144-gitsGard1
144144-gitsGard2

Närproducerad mat, lantlig idyll och champagne

Mitt ute på landet i en grönskande halländsk miljö omgiven av ett naturligt skafferi som inte liknar något annat. Den populära hotell- och konferensanläggningen Gits Gård ligger bara några kilometer från Falkenbergs centrum och har lika nära till havet. Ett perfekt läge enligt ägarna familjen Spång-Lyng.

– Här är det nära till allt, samtidigt som känslan finns att vi är långt ute på landet. Miljön här ute är fantastisk, särskilt för många stressade storstadsbor som är i behov av att komma ut och andas lantlig luft, menar Anna Spång-Lyng som driver Gits Gård tillsammans med sin mor Git Spång som till vardags arbetar som organisationskonsult.


Miljön är personlig och det viktigaste är att gästerna får känslan av att komma hem när de stiger innanför dörren till anläggningen. Ett vänligt bemötande och personlig service är nämligen det centrala för upplevelsen här.
– All mat lagas från grunden med råvaror av god kvalitet och miljön är, trots sin närhet till Falkenbergs centrum, avslappnande och lantlig, precis så som många som kommer hit önskar ha det säger Anna Spång-Lyng.


– Vi har ett helt fantastiskt skafferi här ute som vi plockar godbitar ur och det vi inte har själva försöker vi så långt det är möjligt köpa från lokala producenter. Det är väldigt roligt och inspirerande att arbeta på det här sättet, och det få krogar som kan erbjuda ett sådant sortiment, menar anläggningens kökschef Christoffer Neem.


Han lagar alltifrån stora gastronomiska upplevelser till vällagade luncher för spontangäster som kommer hit under sommaren. Det är den tiden på året som Gits gård står öppen för allmänheten, i övrigt är det förbeställda sällskap som gästar gården.
– Vi skräddarsyr efter varje gästs önskemål angående just deras event och arrangemang. Många företag lägger sina konferenser och kickoffer i vår kreativa miljö. Vi har tre olika konferenssalar och tar emot grupper från 5–80 personer. Matsalen tar också 100 sittande gäster och vi har boende för 55 personer plus goda samarbeten med andra hotell i närheten, säger Anna Spång-Lyng.


Som om inte det vore nog har anläggningen även en egen exklusiv vinkällare. Där hålls med jämna mellanrum provningar av diverse slag av gårdens duktiga sommelier.
– Hon är fantastiskt duktig på alla typer av viner, Champagne och även rom. I vår har vi också haft den stora äran att ha Michel Jamais tillsammans med Munskänkarna på en större provnig och middag, säger Anna Spång-Lyng.


Gits Gård är också en mycket populär plats att gifta sig på. Förra året hölls 16 bröllop här, vissa pågick i dagarna tre. Födelsedagsfirare, släktträffar och golfgäng är några andra exempel på sällskap som huserar på gården under årets gång. När det nalkas jul arrangeras årligen en välbesökt julmarknad i november, sedan följer en mängd julbord för både företag och privatpersoner. Nytt för i år är även den filial inne i Falkenberg som slår upp portarna inom en snar framtid.
– Den ska heta Annas trädgård och ska bli en naturlig mötesplats mitt inne i centrala Falkenberg. Stället ska fungera som café med fika dagtid och servera lättare mat och dryck under kvällen och inriktningen ska vara champagne, ostron och smaker ur Hallands skafferi som charkuteribrickor, lax och ost.

2014-06-16
Dela artikel
banner image

Sponsrade artiklar

Artiklar publicerade på webbplatsen som inte är märkta redaktionellt är betalda samarbeten.

Den här webbplatsen använder cookiesför statistik och användarupplevelse.

Enterprise Magazine använder cookies för att förbättra din användarupplevelse, för att ge underlag till förbättring och vidareutveckling av hemsidan samt för att kunna rikta mer relevanta erbjudanden till dig.

Läs gärna vår personuppgiftspolicy. Om du samtycker till vår användning, välj Tillåt alla. Om du vill ändra ditt val i efterhand hittar du den möjligheten i botten på sidan.

Cookies