132156recovery1132156recovery2

Nästan allt går att rädda

Om din dator lägger av är det bäst att ta till professionell hjälp för att få tillbaka den information som du förlorat. Recovery.se är vana att hantera olika slags datorhaverier åt både företag och privatpersoner. Noggrant och strukturerat är deras målsättning att rädda så mycket data som möjligt – så säkert som möjligt.


Som privatperson är det främst förlorade bilder som gör att man inte bara överger en dator som lagt av. Oavsett vad för slags skada man har får man ett fast pris på sin dataräddning och kunden betalar bara om man får informationen tillbaka.
– I dag har vi goda chanser att få tillbaka den information som gått förlorad, säger Eric Eriksson som driver Recovery.se tillsammans med kollegan Per Peman.
Deras tjänster är av stort intresse för många och bland kunderna finns både storföretag och privatpersoner. Det är en bransch där teknologin går rasande fort och därför krävs att man hela tiden forskar efter nya lösningar. En stor del av tiden läggs på att ta fram nya metoder för att kunna lösa de fall som kommer in.

Numera finns det en uppsjö av lagringstjänster på nätet som blir alltmer populära eftersom de är praktiska på många sätt. Men värt att tänka på om man använder ”molnet” som backup är att filerna finns lagrade på en hårddisk, precis som hemma.
– Även om det handlar om ett RAID-system händer det att dessa går sönder. Vi vet det väl eftersom vi under förra året räddade två molntjänster som servade flera tusentals kunder, säger Eric Eriksson.
– Vi riskerar aldrig kundens data, därför kan vi vid svåra fall bygga ett likadant case som vi testar på först. När vi sedan har hittat ett säkert tillvägagångssätt tar vi oss an den riktiga produkten, säger Per Peman
Att hitta nya lösningar och testa sig fram är ett sätt att vara i framkant och redo för framtiden.


Ta backup och håll koll på den
Alla vet att man ska ta backup, men långtifrån alla gör det. Egentligen är det inte längre krångligt eftersom det finns bra program för både PC och Mac. Om du skulle sakna backup finns hjälp att få från Recovery.se när oturen väl är framme. Många fall går att rädda, även om andra företag sagt att det inte går.

Tappade hårddiskar är bland den vanligaste orsaken till dataförlust i dag. I regel är det externa hårddiskar eller bärbara datorer som åkt i golvet. Tyvärr är det också en av de svårare skadorna att åtgärda. Många gånger uppkommer också följdskador då tappade hårddiskar startats. Klickar eller låter hårddisken illa går det inte att åtgärda felet själv.

Brand- och vattenskador är mindre vanliga även om Recovery.se får in rätt många fall där man spillt något över datorn. I den här typen av fall måste disken alltid öppnas i renrum och undersökas innan den överhuvudtaget startas.

Företag är duktiga på att göra backup, men tyvärr är det få som testar att backuperna verkligen fungerar och att allt viktigt finns med. Nöj dig inte med att din tekniker eller IT-konsult sagt att datan är säkrad. Testa alltid backupen, då vet du dessutom hur du gör för att återställa den.

Om din data är viktig se då till att ha den lagrad på flera ställen!

Läs mer...

2013-04-11 12:30

rund bastuu

Värme för frusna själar

Artikel Det lilla familjeföretaget Klappträna är ett snickeri som specialiserat sig på att bygga badtunnor och utomhusbastur. Efterfrågan på deras produkter ökar ständigt och trots att företaget bara har varit...
182082 KK1

Våga satsa

Artikel Vad är egentligen en sann entreprenör? De flesta som hör ordet föreställer sig en person som kan göra tillgångar av luft och som kan få pengamaskiner att rulla av sig själva. Just en sådan person är Jim...
  ____Sandra4_SV

  Sandra vann kampen mot cancern

  Nu vill hon stötta andra

  _Anette2

  Stockholms affärsänglar

  Investerar i unga, innovativa företag

  _Skincity-pressbild

  Eldsjälen bakom skönhetsimperiet

  Professionell hudvård online

  Arkiv