135160fridaspanykrog

Ny krog i Fridas version

Nystartade Fridas på Nykrog är resultatet av Frida Örnhovs vilja att ta service, mat och krogupplevelsen ett steg längre. Gillar du gamla säkra kort som isterband, kalops och raggmunk men också är svag för italienska charkuterier är det definitivt hit till Ekerö du ska söka dig.

Frida Örnhov har tagit erfarenheterna som hon samlat på sig genom de många åren i restaurang- och krogbranschen, bland annat från Sånga-Säby och Jamaica, och skapat ett koncept hon tror på i Fridas på Nykrog. Här lyser halvfabrikaten med sin frånvaro och allt bröd och alla kakor bakas på plats. Luncherna erbjuder robust husmanskost och mustiga soppor, ny­bakt bröd och en ordentlig fräsch sallad. Inom kort kommer Fridas på Nykrog att kunna avnjutas även under kvällar och helger. Kreativitet är ledordet på Fridas oavsett om det handlar om lunch eller middag.
– Kockarna har helt fria händer, berättar Frida Örnhov som anser att den gastronomiska upplevelsen och den sociala biten med trevlig, öppen och omtänksam personal är grundstommen på Nykrog.

Eftersom krogen är i startgroparna är en del saker fortfarande på planeringsstadier. Som champagneprovningen, som ska genomföras i samband med halländska företaget Svensk champagneimport.
– Det är så roligt, för han som driver företaget använder sig av flera producenter och verkligen plockar russinen ur kakan, säger Frida Örnhov och avslöjar att hon kommer att arbeta på samma sätt med vinsortimentet.
– Jag är väldigt kinkig när det kommer till vin och vill inte binda mig till en producent, säger hon bestämt och utlovar även vinprovning så småningom.

Inte bara finsmakaren kommer att trivas på Fridas på Nykrog. Den som saknar ett skönt ställe att fika med hunden på kan sluta leta. På övervåningen byggs dess­utom ett barnrum med bland annat lego och tv så att barnfamiljer kan njuta till fullo av restaurangbesöket.

2013-11-06
Dela artikel
banner image

Sponsrade artiklar

Artiklar publicerade på webbplatsen som inte är märkta redaktionellt är betalda samarbeten.

Den här webbplatsen använder cookiesför statistik och användarupplevelse.

Enterprise Magazine använder cookies för att förbättra din användarupplevelse, för att ge underlag till förbättring och vidareutveckling av hemsidan samt för att kunna rikta mer relevanta erbjudanden till dig.

Läs gärna vår personuppgiftspolicy. Om du samtycker till vår användning, välj Tillåt alla. Om du vill ändra ditt val i efterhand hittar du den möjligheten i botten på sidan.

Cookies