157035 FB0
157035 FB1
157035 FB2
157035 FB3
157035 FB4
157035 FB5
157035 FB0
157035 FB1
157035 FB2
157035 FB3
157035 FB4
157035 FB5

Nybakad entusiasm i Örebro

De nya ägarna av Fröken Brogrens Veranda och Konditori i Örebro vill bevara den uppskattade och väletablerade verksamheten. Samtidigt kommer vissa förändringar att ske som den nya ägarduon tror örebroarna saknar och kommer att uppskatta.

Stefan Johansson och Emil Frick förvärvade nyligen Fröken Brogrens Veranda och Konditori i Örebro. I och med köpet har de förverkligat en gammal dröm.

– De tre kvinnorna som byggde det starka varumärket Fröken Brogrens gjorde ett fantastiskt arbete, men kände efter många år att de ville gå vidare i livet. Nu är det vårt jobb att förvalta och samtidigt göra verksamheten till vår, säger Stefan entusiastiskt.

Både han och kompanjonen Emil Frick utstrålar glädje och iver över att ta sig an detta nya kapitel i livet, för ingen av dem har tidigare drivit eget trots lång erfarenhet av bageribranschen samt en passionerad inställningen till yrket.

Fröken Brogrens består av två verksamheter – konditoriet och verandan. På konditoriet hittar man bageri och café, medan verandan består av ett café samt en liten inredningsbutik med ett noga utvalt sortiment.

– Vi vill bevara den generösa vänlighet och service som Fröken Brogrens är känt för. Här finns en personlig relation med kunderna och vi vill till exempel fortsätta med bordsservering vilket är ett fantastiskt sätt att lära känna gästerna och göra dem glada, säger Stefan.

Han får medhåll av Emil som tillägger att det är viktigt att man visar tacksamhet över att kunderna väljer att handla hos just dem.

– För många människor är mötet med oss en viktig del av deras dag, säger han.

Det märks tydligt att service av högsta klass är något som de båda anser vara i centrum.

– God service handlar nästan uteslutande om känsla och talang. Det gäller att man känner av vilket bemötande kunden som står framför en vill ha och sedan erbjuda utan att tjata, säger Stefan.

Tre tjejer som han tidigare har arbetat med har de lyckats få med sig in i den nya verksamheten. Stefan menar att dessa tre besitter alla en unik känsla för hur man bemöter kunder på bästa sätt.

– Deras glädje och serviceanda är något vi vill ska prägla och utmärka verksamheten.

En nyhet är att ägarna numera även håller öppet på söndagar – till besökarnas stora förtjusning.

– Just söndagarna är en perfekt fikadag. Många tar det lugnt och vilar inför kommande arbetsvecka och det finns väl inget som passar bättre en söndag än att tillbringa ett par timmar på café i goda vänners lag, ler Emil.

Stefan nickar instämmande.

Dessutom serverar man numera frukost från måndag till fredag med öppettider från 8–18. Utöver utökade öppettider har de båda bagarna och entreprenörerna arrangerat en mängd aktiviteter som blivit mycket uppskattade och välbesökta.

– I slutet av oktober bjöd vi in till kakkväll på Konditoriet. Vi serverade massvis med kakor och bakelser som vi formgav och dekorerade med höst och halloween som tema, berättar Emil.

Små bakelser i form av pumpor, tårtor med marsipantäcke dekorerade med spindelnät, samt en fantastisk chokladtårta toppad med bedårande små spritsade spöken var bara en bråkdel av den imponerande buffén.

På Fröken Brogrens ofta uppdaterade Facebooksida finns frestande bilder på smörgåsar, bröd och bakverk. Både från den dagliga verksamheten och från mera speciella tillställningar. För den nyfikne finns även de rara sötsakerna från höstbuffén att beskåda och frestas av – rekommenderas dock ej för den som håller igen på kalorierna.

– På Facebook bjuder vi bland annat in till speciella festligheter och visar nyheter i sortimentet. Håll koll där så att du inte missar något, tipsar Stefan.

Båda två är passionerade surdegsbagare så en utökning av brödsortimentet är på gång. Vidare planerar man även för en del nya och lite ovanligare bakverk.

– Vi vill till exempel börja baka eclairer. Det är en fransk bakelse bakad av petits chouxdeg som man fyller med till exempel vanilj- eller chokladkräm. Ovansidan dekoreras med glasyr, ofta med chokladsmak, förklarar Stefan och tillägger:

– Ett bra konditori ska erbjuda ett sortiment bestående av en lagom blandning omtyckta klassiker och spännande nyheter.

Framtiden för Fröken Brogrens nya ägare ser ljus ut och örebroarna kan vara säkra på att den älskade verksamheten kommer att drivas vidare i samma kärleksfulla anda som tidigare.

2015-11-17
Dela artikel
banner image

Sponsrade artiklar

Artiklar publicerade på webbplatsen som inte är märkta redaktionellt är betalda samarbeten.

Den här webbplatsen använder cookiesför statistik och användarupplevelse.

Enterprise Magazine använder cookies för att förbättra din användarupplevelse, för att ge underlag till förbättring och vidareutveckling av hemsidan samt för att kunna rikta mer relevanta erbjudanden till dig.

Läs gärna vår personuppgiftspolicy. Om du samtycker till vår användning, välj Tillåt alla. Om du vill ändra ditt val i efterhand hittar du den möjligheten i botten på sidan.

Cookies