126095
126095
126095
126095

Nytt café med anor

Efter att ha drivit café på Björknäsgymnasiet under många år kände Lena Karlberg för att göra något nytt. Hon ringde upp en caféägare i Boden och frågade om hon vill sälja, vilket hon ville. Sedan snart ett år tillbaka driver Lena nu Café l’étage som hon gjort om helt till sitt eget.

– Lokalen är från 1950-talet och jag tyckte att det kändes naturligt att ha en äldre stil i inredningen. Möbelmässigt är det nu en blandning av gammalt och nytt, även undervåningen är inredd, berättar Lena Karlberg.
   Tanken är att kunna erbjuda paketlösningar till föreningar, företag och människor som vill ha kalas, vilket den nedre lokalen passar utmärkt för. Där kan man nämligen vara lite ifred från övriga gäster. I paketet ingår även fika eller mat ur det utbud Lena har.
   – Vi har många sorters hembakat bröd och försöker variera det så långt det går. Till lunch serveras kalla och varma smörgåsar samt sallader. Det finns även hembakt hårt tunnbröd till försäljning. Det går även att beställa tårtor och smörgåstårtor, tillägger hon.

För att fortsätta traditionen som det anrika caféet fört med sig har man öppet redan från klockan sex på morgonen. Då serveras en frukostbuffé i några timmar. Lena menar att det är tack vare sina anställda som allt har fungerat så bra.
   – Jag har haft otrolig tur som hittat personal som både är kompetenta och serviceinriktade. Det är väldigt viktigt och utan dem skulle det inte fungera, menar hon och berättar att de framöver även tänkt hålla öppet vissa kvällar.
   – Vi planerar pubkvällar med after work ett par gånger i månaden där gästerna kan köpa mat, vin och öl samt lyssna på levande musik av olika slag. I sommar kommer även uteserveringen vara öppen och när O-ringen går av stapeln här i Boden under juli kommer vi att ha kvällsöppet.

2014-01-07
Dela artikel
banner image

Sponsrade artiklar

Artiklar publicerade på webbplatsen som inte är märkta redaktionellt är betalda samarbeten.

Den här webbplatsen använder cookiesför statistik och användarupplevelse.

Enterprise Magazine använder cookies för att förbättra din användarupplevelse, för att ge underlag till förbättring och vidareutveckling av hemsidan samt för att kunna rikta mer relevanta erbjudanden till dig.

Läs gärna vår personuppgiftspolicy. Om du samtycker till vår användning, välj Tillåt alla. Om du vill ändra ditt val i efterhand hittar du den möjligheten i botten på sidan.

Cookies