194051 PL2

Omtänksam lyx hos Pompadour Lounge

Kliv in genom dörrarna i sekelskifteshuset i Västerås och möts av en miljö där allting andas lyx: såväl interiör och behandlingsutbud som produkter och omhändertagande.

De flesta av oss associerar lounge till något lyxigt, avkopplande och rofyllt. Ett rum där man blir överraskad av det lilla extra i väntan på något alldeles speciellt. Samma känsla infinner sig på salongen Pompadour Lounge i Västerås. 


Med en inramning av vackra kakelugnar och en rofylld utsikt över Västerås fina domkyrka och botaniska trädgård slår vi oss ned och avnjuter en god kopp lokalrostat kaffe. Hit kommer kunden för ett lugnt och avstressande besök hos en vänlig och omtänksam personal. På 160 kvm elegant och välinredd yta arbetar idag fyra frisörer, en frisörlärling och en nagelterapeut. 


Pompadour Lounge ägs och drivs av Anna Welén. Med en amerikansk frisörutbildning hos Paul Mitchell, mängder med erfarenhet från salonger, frisörmässor, fashionfotograferingar och modevisningar kom hon hem till Sverige med sin man för att bygga såväl verksamhet som familj. 


       – Salongen har ett perfekt läge för att uttrycka det jag önskar, säger Anna. Den ligger centralt men ändå inte mitt i smeten. Jag ville ge kunden en känsla av lyx och frågade mig - vad är lyx? För mig är lyx att bli omhändertagen av trevlig och kunnig personal i ett vackert och väl tilltaget utrymme, njuta av goda praliner och kaffe i en rofylld miljö och vara trygg med att se fantastisk ut när jag är klar!


Med värdeord som omtanke, lugn, lyx och service är det viktigt för medarbetarna att jobba lika mycket med social och ekonomisk hållbarhet som att ta ansvar för djur och natur. Salongen samarbetar med leverantörer och företag som ligger i linje med deras egen policy. 


       – Jag tror kunder är mer medvetna om sin konsumtion idag, men ibland blir det jobbigt att lusläsa allt för att välja rätt. Vi vill förenkla för kunden genom att ta ansvar för att produkterna vi använder och säljer står för något bra. Ekologiskt, veganskt, fair-trade eller lokalproducerat kan vara några av kraven på produkterna.


Anna och hennes medarbetare arbetar kontinuerligt med att fortbilda sig samt har visioner om framtiden. Till hösten öppnar en "bakficka" till salongen som ska heta Pompadour Nova.

       – Nova betyder "ny stjärna" på latin och i den här delen finner ni  en lärling och en frisörelev som med hjälp av en erfaren frisör utbildas till nya stjärnor, säger Anna och ler.


Att samverka och värna om entreprenörer och småföretagare ligger Anna varmt om hjärtat. Hon känner stolthet över de givande samarbeten salongen redan har med lokala företag och välkomnar gärna fler.

        – Dessa samarbeten gör att vi kan erbjuda våra kunder mer än de förväntar sig, samtidigt som vi lyfter fram duktiga entreprenörer i Västerås med omnejd.

Salongens kunder får inbjudningar till exklusiva provningar som verkligen retar smaklökarna, lärorika kurser i hårstyling och mycket annat. Som kund hos Pompadour Lounge erbjuds du det lilla extra i en miljö med guldkant.

Läs mer...

2019-08-08 10:15

Hemsida
194009 WA1

Advokat på din sida

Artikel Wahlströms Advokatbyrå är ledande i Sverige inom brottmål och i Anna Wahlström har du en advokat som står på din sida och som vet vad som krävs.
194076 DC1

För barnens bästa

Artikel ”Mitt mål är glada barn”, säger Nanaz Fassih som startat en coachande verksamhet som stöd till föräldrar och personal som arbetar med barn.

Faktaruta

_Jimmy1

Jimmy Schönning

Njutbart hemma!

6

Löwengrip

Från bloggare till influencer och superentreprenör. En 14 år lång resa som fostrat en kvinnlig entreprenör med en enormt stark förankran i samtid och samverkan. Nu med det nya varumärket Löwengrip.

 _Bild 15

Persisk Mat

Följ med på vägen till det persiska köket

Arkiv