153117 Beyroth1
153117 Beyrouh
153117 Beyroth1
153117 Beyrouh

Österländska influenser mitt i Visby

På bästa läge mitt i Visby på Gotland ligger restaurang Beyrouth. Ett exotiskt inslag i den gotländska miljön som bryter av och bjuder på läckra libanesiska rätter. Restaurang Beyrouth tar Libanon till Visby. På riktigt. Härliga rytmer, stark mat, gotländska influenser och tendenser.

Köket bjuder på exotiska dofter och gotlänningarna äter här varje dag. Året om. Restaurangen erbjuder lunch och à la carte och förr var det fine dining som gällde. Restaurangen har öppet sju dagar i veckan. Nu har nya ägare tagit över sedan förra året – det blev en braksuccé. För närvarande arbetar fem stycken i restaurangen under lågsäsong, men när sommaren kommer samsas cirka 20 anställda om att serva gäster från när och fjärran. Sommartid finns det även en mysig uteservering där sommargäster kan njuta av god mat under bar himmel.
   – Vi hade fullt upp hela förra året under sommarsäsongen, säger Alexander Aho, som är en av delägarna bakom Restaurang Beyrouth. Vi hade inte väntat oss så stor respons och det har verkligen gått över all förväntan.

Restaurangen är stilren och gotländskt inspirerad med libanesiska färger och musik. En oslagbar kombination och mix av österländsk och gotländsk inredning. Under helgerna kan gästerna även få uppleva magdans och det gör den libanesiska stämningen komplett. Maten serveras i många små rätter och tanken är att gästerna skall sitta i större sällskap och äta och njuta av god mat i timmar.
   – Inför sommaren satsar vi på magdans, och när du sitter och äter ska du få uppleva detta, fortsätter Alexander. Det är att vara i Mellanöstern.

Det är med andra ord arabisk musik och glada toner som utlovas.
   – Vi satsar även på libanesiskt vin på vår meny, avslutar Alexander Aho, och utlovar en magisk afton på Restaurang Beyrouth.

2015-04-20
Dela artikel
banner image

Sponsrade artiklar

Artiklar publicerade på webbplatsen som inte är märkta redaktionellt är betalda samarbeten.

Den här webbplatsen använder cookiesför statistik och användarupplevelse.

Enterprise Magazine använder cookies för att förbättra din användarupplevelse, för att ge underlag till förbättring och vidareutveckling av hemsidan samt för att kunna rikta mer relevanta erbjudanden till dig.

Läs gärna vår personuppgiftspolicy. Om du samtycker till vår användning, välj Tillåt alla. Om du vill ändra ditt val i efterhand hittar du den möjligheten i botten på sidan.

Cookies