Stavros Taverna
155073 ST
155073 ST0
155073 ST1
Stavros Taverna
155073 ST
155073 ST0
155073 ST1

Passion för äkta grekisk mat

Till Stavros Taverna vid Medborgarplatsen i Stockholm kommer gäster från när och fjärran för att njuta av en av stans enda genuint grekiska restauranger. Här lagas traditionella rätter från det grekiska köket till minne av Stavros Kokkalis och hans matkonst.

Stavros Kokkalis kom till Sverige på 1960-talet för arbete hos LM Ericson. Han blev med tiden trebarnspappa och 1979 återvände han till byn i Grekland där han växte upp. Sju år senare blev hans fru rullstolsbunden och hela familjen flyttade tillbaka till Sverige igen. Men denna gång började Stavros arbeta som kock och det skulle visa sig att hans talanger på området var exceptionella, han blev också kockyrket troget fram till sin bortgång 2010.
   – Förutom sin passion för god vällagad mat var min pappa en sublim man, säger Lacki Kokkalis som i dag driver restaurang Stavros Taverna i sin fars anda.


Stavros energi och gästvänlighet sitter mycket riktigt i restaurangens blå väggar. Även om miljön med den stora uteserveringen i Fatburstrappan är spektakulär är det trots allt maten som spelar huvudrollen.
   – Vår meny består av genuin grekisk traditionell matlagning med en touch av nyskapande, säger Lacki och det vattnas i munnen när han berättar om moussakan, de olivoljefriterade småfiskarna Gavros, Stifado och de grillade lammracksen.


   – Vi serverar smårätter! Det ska vara fullt på bordet, alla ska dela med varandra och umgås med maten i centrum. Vi vill att gästerna känner sig hemma här, omhändertagna och påpassade, förklarar restaurangchef Samira Poursadigh.


Maten är förvånansvärt billig och Lacki förklarar att det är viktigt att service, atmosfär och god mat inte ska ruinera människor. Som ett exempel på detta finns månadens erbjudande – sju röror med hembakat bröd och valfri varmrätt för endast 298 kronor. Han uppmanar alla gäster att sitta länge till bords. Precis som i Grekland.


Stavros Taverna väntar på dig som vill uppleva den grekiska matkulturen på riktigt.

2015-08-26
Dela artikel
banner image

Sponsrade artiklar

Artiklar publicerade på webbplatsen som inte är märkta redaktionellt är betalda samarbeten.

Den här webbplatsen använder cookiesför statistik och användarupplevelse.

Enterprise Magazine använder cookies för att förbättra din användarupplevelse, för att ge underlag till förbättring och vidareutveckling av hemsidan samt för att kunna rikta mer relevanta erbjudanden till dig.

Läs gärna vår personuppgiftspolicy. Om du samtycker till vår användning, välj Tillåt alla. Om du vill ändra ditt val i efterhand hittar du den möjligheten i botten på sidan.

Cookies