192013 KGW2192013 KGW3192013 KGW1192013 KGW4

Pensionat för fyrbenta

Pensionaten blomstrade som mest i Sverige under slutet av 1800-talet till mitten av 1900-talet. Det som kännetecknar ett pensionat är helpension, med logi, mat, städning och aktiviteter. En något mer familjär känsla än vad som erbjuds på ett hotell.

Helpension med logi, mat, städning, aktiviteter och gruppkänsla är vad som erbjuds på Goat-Wool Hund- och Kattpensionat i Sorunda. Ett naturskönt område i Södertörn söder om Stockholm. Så grundtanken kring pensionatet kvarstår lika blomstrande för våra fyrbenta vänner under 2000-talet som det gjorde för människan för ett århundrade sedan. 

Peggy och Janne Lundqvist driver Goat-Wool Hund- och Kattpensionat. Peggy har bott på gården sedan 1966, då hennes föräldrar födde upp greyhounds på platsen. Även Janne och Peggy har drivit kennel och haft ett brinnande intresse för hundkapplöpning. Ett intresse som de nu har lagt lite åt sidan.  

       – Idag jobbar vi med inackordering av hund och katt. Vi har fantastiska möjligheter att ge era älskade hundar och katter en underbar miljö med härlig natur och utevistelse, plus att vi har rastgårdar och boxar i olika storlekar för att kunna skräddarsy vistelsen för just din hund eller katt på bästa vis. 

Att de båda har mycket långvarig erfarenhet av och kunskap om att ta hand om hundar och katter är en extra bonus för deras gäster. 

        – Vi rekommenderar att du kommer ut till oss för att hälsa på och titta på hur vår verksamhet ser ut. Det är ofta väldigt viktigt för båda parter att personkemin stämmer mellan oss, att ni får se vad det är vi prioriterar och om det överensstämmer med era önskemål. För oss är det viktigt att ha rent och städat, att hygienen hålls. Inga hundar ska behöva stå och skälla. Katter önskar ofta ha lite platser där de kan gömma sig, samt möjligheten att kunna gå in och ut. 

Peggy förklarar att det är bra för dem att få information om vad just din hund eller katt är van vid. Vilka rutiner ni har hemma samt information om mat, för att ge din hund och katt en så trygg vistelse som möjligt. Hundarna rastas utomhus, minst tre gånger per dag, såväl genom promenader som vistelse i rastgård. Rastgårdarna finns i olika storlekar och inga hundar som inte tillhör samma familj sätts i samma rastgård. De flesta rastgård har regn- och solskydd. 

          – Hundarna har också egna boxar, inne som ute. Vad gäller katterna så rastas även de utomhus, i sele eller i rastgård. Även katterna sätts bara samman med katter från samma familj. Parets egna hundar kan nästan ses som anställda, då de bidrar med att skapa lugn och ro bland gästerna. Peggy ler: 

          – Ja, vi har våra egna hundar med i inackorderingen, vilket ger lugn till gästande hundar. 

Våra hundar visar att ”vi bor här och det är lugnt här”, samt att de bidrar till en skapa en trygg rangkänsla i hundgruppen. 

Läs mer...

2019-05-20 10:30

Hemsida
193049 AA1

Rättvisa är det viktigaste av allt

Artikel Utmärkande för advokat Roba Azzam är hennes rättvisepatos, hennes envishet och hennes engagemang. Tillsammans med sina kollegor på Azzam Advokatbyrå gör hon allt som står i hennes makt för att försäkra...
195012 FSK3

Åkeriföretag med framgång

Artikel Med ett stort kundfokus, genomtänkta satsningar och en framåtanda har FKS Transport AB gjort stora framgångar i åkeribranschen. De är det lilla företaget som satsar stort och som har en stor bredd utan...

Faktaruta

  • Goat-Wool Kennel
  • Adress:
    Rensättravägen 1
    137 94 Norra Sorunda
  • Telefon: 08-53023032 | 070-251 91 45
_webb_BI1

Caia cosmetics

Skönhet är bra självkänsla och ett vackert leende enligt grundarna av det nya raketvarumärket inom smink: Caia cosmetics. 

__MG_9672

Från förort till finrum

Bröderna Güven driver stans bästa krogar

6

Löwengrip

Från bloggare till influencer och superentreprenör. En 14 år lång resa som fostrat en kvinnlig entreprenör med en enormt stark förankran i samtid och samverkan. Nu med det nya varumärket Löwengrip.

Arkiv