132113akhillestassar

Professionella hundpromenader

Den professionella hundrastaren, dogwalkern, växer som fenomen i Sverige. Med inspiration hämtad från USA är det här ett alternativ till hunddagis. Din hund vistas i sin hemmiljö, bygger en personlig relation till sin rastare och får individuellt anpassade promenader. Akhilles tassar i Järfälla är en flitigt anlitad dogwalker.


Asal Mottaghi på Akhilles tassar visste tidigt att hon behövdes i hundens värld. Som bosatt i USA märkte hon hur populärt och smidigt det var att anlita en dogwalker – ett koncept hon ville ta med sig hem till Sverige.
– Som hundägare slipper man lämna och hämta på ett hunddagis, i stället kommer jag till hundens hemmiljö och tar en promenad, säger Asal. Det här är något helt annat än att anlita grannflickan. Jag kan hundar, bygger en relation till djuret och framför allt anpassar jag rastningen efter vad jag ser att just den här hunden behöver.
Som mest sex timmar ska det gå mellan rastningarna. Därför arbetar Akhilles tassar utifrån ett noggrant upplagt schema och promenaderna kan sträcka sig från en halvtimme till en timme.
– Vi vill vara flexibla, känns det som om hunden någon gång behöver mer sällskap kan den få följa med mig under dagen, säger hon.
Akhilles tassar har en personlig loggbok ute hos varje kund där man noterar om hunden har gjort sina behov och annat som är värt att nämna. Händer något mer anmärkningsvärt ringer Asal Mottaghi kunden. Akhilles tassar kan även ta hunden på veterinärbesök och för att underlätta för kunden levererar de torr- och färskfoder till farstun. Det märks att Asal Mottaghi brinner för sitt yrke.
– Jag gillar hundar för deras tankesätt, samspelet och den genuina kontakten som uppstår mellan oss. Din hund förtjänar att få vistas hemma om det passar den, och den mår bra av att veta vem det är som kommer och rastar. Jag hoppas få vara den trygga personen.

144020-sjostadensnaprapat

Slipp smärtan snabbt i muskler och leder

Artikel Med ett underbart läge vid Hammarbysjö ligger Sjövillan Motion och Sjöstadens naprapatklinik. Här kan personer som har problem med muskel- eller ledvärk få professionell hjälpa att komma tillrätta med...
145095-bimit

Som en snickare med datorn som verktygslåda

Artikel ”Jag är som en snickare i ett datorprogram.” Så beskriver Frank Sheiakh sitt yrke där han med den egna firman Bimit hjälper arkitekter och byggnadsingenjörer att designa delar i olika husbyggen.
LinasMatkasse144

Sveriges största matkassebolag

Bakom framgången med Linas Matkasse står två driftiga syskon

AgnesAdvkat144

Miljö, juridik och nyfikenhet

Agnes Larfeldt Alvén är en av de bästa inom svensk miljörätt

Arkiv