193049 AA1

Rättvisa är det viktigaste av allt

Utmärkande för advokat Roba Azzam är hennes rättvisepatos, hennes envishet och hennes engagemang. Tillsammans med sina kollegor på Azzam Advokatbyrå gör hon allt som står i hennes makt för att försäkra varje enskild människas rätt till likhet inför lagen.

Azzam Advokatbyrå AB ägs och drivs sedan 2013 av advokat Roba Azzam. De första åren arbetade Roba ensam. I takt med att antalet klienter blivit fler har verksamheten vuxit och byrån har idag sex anställda biträdande jurister. Byrån är baserad i Stockholm men i mån av tid och möjlighet tar man sig an klienter över hela landet. 


Advokatbyrån är specialiserad på de humanjuridiska områdena familjerätt, socialrätt, migrationsrätt samt brottmål. På byrån finns kunskaper i ett flertal främmande språk och man erbjuder juridisk rådgivning och representation på bland annat arabiska, engelska, turkiska, bosniska, serbiska och ryska.


Roba som själv talar arabiska berättar att rekryteringen av flerspråkiga jurister är ett medvetet val. 


      – De människor vi representerar befinner sig ofta mitt i den största kris de varit med om och i den situationen är vi deras räddning samt deras trygga hamn. Att vi talar deras modersmål och har insikt i den kultur de kommer ifrån upplevs som en enorm lättnad och trygghet.


Tack vare flerspråkigheten och den mångkulturella erfarenheten  är byrån väl rustade för mer komplicerade ärenden inom bland annat familje- och migrationsrätt. Det kan handla om barn som förts bort till utlandet av den ena föräldern eller om att få hjälp att söka uppehållstillstånd åt anhörig som befinner sig utomlands. 


        – Vi hjälper också arbetsgivare som vill anlita utländsk arbetskraft och kan bistå med rådgivning gällande reglemente för rörlighet på den internationella arbetsmarknaden, berättar Roba. 


I sin roll som advokat företräder Roba människor som misstänks, eller står åtalade för olika sorters brottslighet. Inte sällan handlar det om väldigt grova brott och det händer att människor frågar henne hur hon kan försvara dessa.


        – Men det handlar inte om att försvara själva gärningen. Det handlar om att alla ska få en ärlig chans till rättvis prövning. Jag försvarar den rättssäkerhet som skiljer en demokrati från en diktatur, säger Roba. 


Roba tycker att hennes främsta och viktigaste egenskap som försvarare är hennes envishet. Med ljus och lykta vänder hon på varje sten i sin jakt efter sådant som kan komma klienten till godo. 


        – Jag ger mig aldrig, skrattar hon.

Läs mer...

2019-09-23 15:00

Hemsida
195058 TF4

Plant-based products on the rise

Artikel Trensums Food has been around for many years and has developed into a major producer of liquid foods. “Our unique expertise, above all when it comes to plant-based foods, is what makes us stand out,” says...
195006 YOU1

Skönhet på nätet

Artikel You.se och Glamma.se är nätbutikerna som satsar på skönhetsprodukter med snabba leveranser och konkurrenskraftiga priser och deras mål är att bli en av de största på marknaden. – Vi vill fortsätta att...

Faktaruta

  • Azzam Advokatbyrå AB
  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Adress:
    Saltmätargatan 7, BV
    T-bana: Rådmansgatan
  • Telefon: 08-37 41 77
__MG_9672

Från förort till finrum

Bröderna Güven driver stans bästa krogar

Spår-bild

Podcasten Spår

Oskyldigt dömda måste kunna få upprättelse

_Skincity-pressbild

Eldsjälen bakom skönhetsimperiet

Professionell hudvård online

Arkiv