193021 NR2193021 NR3

Redovisningsbyrå för byggföretag

För trygga siffror och tillväxt – Nordens Redovisningsbyrå har specialiserat sig inom byggföretagsbranschen.

      Nordens Redovisningsbyrå är en lite annorlunda redovisningsbyrå som är experter på byggföretag. De erbjuder heltäckande lösningar inom redovisning och ekonomi för små till medelstora byggföretag. 

      – Vi har valt att nischa oss mot byggbranschen, säger Ernesto Sosa, en av delägarna i Nordens Redovisningsbyrå AB i Johanneshov, Stockholm. Att driva och utveckla företag i byggbranschen är en komplex process och vi har valt att specialisera oss för att dagligen jobba med detta och kunna ta hand om våra kunder på bästa sätt. 

      Byråns kompetens fokuserar på ditt företags ekonomi och dess tillväxt, problemlösning och rådgivning: löpande bokföring, löner, arbetsgivaravgifter, momsredovisning, bokslut, årsredovisning och bolagsbildning. 

      – Vi hjälper även företagen att ombilda sina enskilda firmor till aktiebolag. Vi skapar långsiktiga relationer med våra kunder och följer dem på vägen. 

      Det är mycket att hålla koll på och inte rakt igenom enkelt att veta när det är som gynnsammast att driva vidare som enskild firma eller när det är läge att starta ett aktiebolag.

      – Det beror i stor utsträckning på företagets omsättning och vinsten i sig, förklarar Jesus. 

      Generellt kan man säga att vi rekommenderar att starta eget med enskild firma med upp till två miljoner i omsättning. När du omsätter mer än så är det dags att göra om företaget till ett aktiebolag. Det handlar om att du inte vill skatta mer av vinsten än vad du behöver. Det finns tre olika inkomstskattesatser och som enskild firma kan du behöva skatta ända upp till högsta skattesatsen på 55 procent. Juridiska personer (aktiebolag) skattar 22 procent på vinsten.  Omsätter ett företag över två miljoner är sannolikheten dessutom stor att det är fler anställda i företaget och då blir det extra mycket att hålla koll på vad gäller löner, arbetsgivaravgifter och så vidare. 

       Du som driver ett byggföretag har en pålitlig samarbetspartner i Nordens Redovisningsbyrå. En redovisningskonsult som tar hand om din bokföring, förklarar siffrorna på ett begripligt sätt, har ett öga för vart siffrorna barkar hän och ger den stöttning som behövs för ekonomisk tillväxt. 

       – Som byggföretagare kan du fokusera på din kärnverksamhet, att bygga - så tar vi hand om siffrorna åt dig, och bygger på så vis, indirekt, ditt företag! 

Läs mer...

2019-05-09 14:45

Hemsida
195028 N1

Universalbatteriladdare för försvaret

Artikel Natek Power Systems AB har designat och levererat universalladdare till det svenska försvaret under 25 år. Nu söker de sig ut i världen och har redan vunnit mark i flera länder. – Vår vision är enkel,...
194033 IDIP1

”Vi berättar hur du uppfattas av andra”

Artikel Har du någon som helst aning om, eller förståelse för, hur ditt beteende påverkar din omgivning? Att ta ansvar för ditt eget beteende, dina behov och möta människor på ett för dem korrekt sätt ger möjligheter...

Faktaruta

  • Nordens redovisningsbyrå AB
  • Email
  • Hemsida
  • Facebook
  • Adress:
    Huvudskärsvägen 20 NB
    121 39 Johanneshov
  • Telefon: 0703-33 74 64
__MG_9672

Från förort till finrum

Bröderna Güven driver stans bästa krogar

_Skincity-pressbild

Eldsjälen bakom skönhetsimperiet

Professionell hudvård online

Cecilia5

Cecilias Hed Malmström

Sveriges första kvinna på sydpolen.

Arkiv