153102 Matverkstan

Restaurangen som sticker ut

På restauranger handlar det mesta om maten, men Matverksta’n i Linköping fokuserar även på att ta hand om sina hundratals gäster varje dag. Här får med andra ord både hjärta och själ näring.

Matverksta’n ligger vackert beläget vid Stångåns Strand i Linköping. När Joachim Heed tog över verksamheten år 2001 erbjöd köket enbart luncher för Tekniska Verket som har sina lokaler intill. Han fattade dock ganska snart beslutet om att öppna upp matstället för allmänheten. I dag kan restaurangen därmed inte bara stoltsera med att ha en välbesökt restaurang med runt 250 lunchgäster om dagen, Matverksta’n levererar även catering till kunder som bedriver dagis eller annan typ av omsorgsverksamhet.

På kvällar och helger är det förbeställningar som gäller då den ståtliga lokalen används flitigt för företagsevenemang, baler och andra tillställningar.
  – Vi är öppna för alla förslag från kunder, bara de är genomförbara, säger Joachim Heed, som även har lyckats boka stora artister som Jill Johnson till evenemangen.
Den trivsamma matsalen omgärdas av stora fönster med vacker utsikt över Stångån. På sommaren kan gästerna sitta ännu närmare vattnet då restaurangens uteservering med 80 sittplatser öppnar upp för säsongen.

Företagets fyra anställda ser hela tiden till att maten kommer ut i tid. Även om Joachim ägnar merparten av sin tid åt matlagning finns det möjligtvis en till sak som han verkligen gillar.
   – Det roligaste är kontakten med alla människor. Man ska ha tid och prata med gästerna även om man har det stressigt. Vid nya beställningar upprättar jag automatiskt en nära kontakt med kunden eftersom vi planerar och bestämmer menyer tillsammans.

Även Joachims fru arbetar i restaurangbranschen. Hon slog upp portarna till sin egen krog i centrala Linköping för ungefär ett år sedan och det händer att Joachim rycker in för att hjälpa till där också ibland.

Det är uppenbart att Joachim Heed äger stora planer inför framtiden. Alla fantastiska idéer har inte hunnit uppfyllas riktigt ännu, men är på god väg.
   – Just nu håller jag på med att planera och ta fram nya koncept. Det dyker ständigt upp nya idéer i mitt huvud, det gäller bara att vänta på det perfekta läget för att utveckla och förverkliga dem också, avslutar han entusiastiskt.

2015-04-21
Dela artikel
banner image

Sponsrade artiklar

Artiklar publicerade på webbplatsen som inte är märkta redaktionellt är betalda samarbeten.

Den här webbplatsen använder cookiesför statistik och användarupplevelse.

Enterprise Magazine använder cookies för att förbättra din användarupplevelse, för att ge underlag till förbättring och vidareutveckling av hemsidan samt för att kunna rikta mer relevanta erbjudanden till dig.

Läs gärna vår personuppgiftspolicy. Om du samtycker till vår användning, välj Tillåt alla. Om du vill ändra ditt val i efterhand hittar du den möjligheten i botten på sidan.

Cookies