194088 EH1194088 EH2194088 EH3194088 EH4

Resultatinriktad hudvård

På Kungsholmen hittar man Emelie hudterapeut. Här utför Emelie hudvårdsbehandlingar med exklusiva hudvårdsprodukter som är anpassade efter varje individs behov.

Emelies resa som hudterapeut började när hon jobbade som receptionist på en hudklinik. Hon fick då upp ögonen för yrket och tyckte att det verkade spännande. Hon utbildade sig till SHR-auktoriserad samt Cidesco-certifierad hudterapeut och jobbade därefter både på hudvårdsklinik och SPA. Hon startade sedan sitt företag som hon idag har drivit i tre år, där hon kombinerar resultatinriktad hudvård med SPA-känsla. 


       – Jag brinner verkligen för det här yrket och här har jag lyckats kombinera det bästa från två världar. 


Emelie jobbar med resultatinriktad hudvård som ska ge ett hållbart resultat över lång tid. Det är många faktorer som spelar in när det kommer till vägen för en frisk och fin hy. Till exempel påverkas vår hud till stor del av inre faktorer, som av vad vi äter. 


        – Med mina behandlingar vill jag bygga upp en hud som klarar sig själv. Vi utsätter huden för många saker som vi inte borde, som att tvätta ansiktet med tvål, avgaser, föroreningar och dessutom äter vi kanske inte alltid så hälsosamt. Man ska också äta lite av allt och inte överkonsumera vissa livsmedel, även om det handlar om nyttiga saker. 

Emelie jobbar med eko certifierade och veganska produkter som Esse och Kerstin Florian, som innehåller prebiotika och probiotika för att stärka den microflora som naturligt finns i och på huden. När denna blir rubbad kan problem som acne och eksem uppstå. 


Emelie brukar rekommendera att om man får ett tillstånd i huden ska man försöka rätta till det så snart som möjligt då det annars kan ta längre tid att få bukt med det. 

När man väljer hudvårdsprodukter är det också viktigt att göra det med noggrannhet. 


       – Det finns otroligt mycket bra produkter på marknaden men om man inte väljer rätt för den hudtyp eller hudtillstånd man har alternativt kombinerar dem fel kan det uppstå problem. 

För att bygga upp en bra hud rekommenderar Emelie att man gör en analys hos en auktoriserad hudterapeut. Dels för att få reda på vilken hudtyp man egentligen har men också för att få reda på vilka tillstånd som finns i huden och vad man kan göra åt det. 


       – Tillstånden kan man jobba bort medan hudtypen är genetisk och produkterna väljer man efter hudtyp och i kombination med det tillstånd som man har. Det är också bra att göra flera besök efter att man börjat använda produkterna för att få ett hållbart resultat, då man ibland kan behöva justera dem.

Idag hyr hon in sig på en plats i en härlig lokal men drömmen och visionen om att en dag ha en egen salong finns där.


       – Det hade varit jättehäftigt, då skulle jag ha möjlighet att hjälpa ännu fler. Det är det roligaste med det här yrket, att göra människor så glada. 

Läs mer...

2019-09-23 13:45

Hemsida
195058 TF4

Plant-based products on the rise

Artikel Trensums Food has been around for many years and has developed into a major producer of liquid foods. “Our unique expertise, above all when it comes to plant-based foods, is what makes us stand out,” says...
195037 ALTRO6

Ett hantverksyrke att stoltsera med

Artikel Med en stor passion för frisöryrket startade Frieda salongen Altro. En salong som välkomnar kunderna i en trevlig miljö, där de gärna lägger ner tid och själ för att kunderna ska trivas.

Faktaruta

 • Emelie hudterapeut
 • Mail
 • Instorma
 • Adress:
  C/O Sundhetskompaniet
  Kungsholmsgatan 40
  112 27 Stockholm
 • Telefon: 070 43 41 900
Cecilia5

Cecilias Hed Malmström

Sveriges första kvinna på sydpolen.

6

Löwengrip

Från bloggare till influencer och superentreprenör. En 14 år lång resa som fostrat en kvinnlig entreprenör med en enormt stark förankran i samtid och samverkan. Nu med det nya varumärket Löwengrip.

_webb_BI1

Caia cosmetics

Skönhet är bra självkänsla och ett vackert leende enligt grundarna av det nya raketvarumärket inom smink: Caia cosmetics. 

Arkiv