194013 RS4194013 RS1194013 RS2194013 RS3

Revolutionerande hårsnygg

Revolt Stockholm är frisörsalongen som förvandlar hår till magi – utanför citykärnan.

Ett bevis på den effekt sociala medier kan ha vad gäller kundtillströmning är frisörsalongen Revolt Stockholm i Hökarängen, Farsta, söder om Stockholm. Via instagramkontot REVOLTSTOCKHOLM marknadsför de, i mån av tid, det arbete de gör på salongen. 


        – Vi har fått otroligt många kunder via Instagram. Kunder som kommer från såväl Stockholm samt ytterområden som Södertälje, Nynäshamn, till och med Rimbo, ler Erica Jarl, en av grundarna och ägarna av Revolt Stockholm. 


Erica driver Revolt Stockholm tillsammans med Tonie Lejon. De har åtta års erfarenhet av frisöryrket och har även tidigare jobbat tillsammans. De vägde noga fördelar med nackdelar vad gällde att fortsätta som anställda eller att själva bli entreprenörer.


En längtan om att driva en egen salong utifrån egna tankar och drömmar, att kunna styra sin egen tid samt att slippa åka innanför tullarna, fick dem att öppna salongen. 


       – Vi ville göra något eget, där vi hade en förhoppning om att nischa oss. Att kunna erbjuda hårvård med riktigt hög kvalitet fast utanför tullarna. Vi tänker att det, precis som vad gäller oss själva, finns kunder som inte riktigt har tid eller lust att åka innanför tullarna för att hitta bra kvalitet. 


Som egen företagare är det mycket att rodda med för att få allting att fungera. Det gäller att pussla ihop administration med att ta hand om kunder och även ha tid för hem och familj. 


        – Utan stöd hemifrån skulle det inte gå, säger de båda samstämmigt.


Salongen är välkomnande, snygg och personlig. En liten oas av lugn i en stressfri miljö. En salong som helrenoverades 2017 med massa kärlek och även lite blod, svett och tårar.


         – När man går förbi här ska det inte vara självklart vad det är för verksamhet här inne. Vi är nog lite ”svåra så”, säger Erica. Man ska bli nyfiken när man går förbi. 


De båda frisörerna berättar att de, tillsammans med sin kollega Daniela, brinner för färg och form och håller sig uppdaterade vad gäller nya tekniker, produkter och trender. Daniela är färgtekniker på Joico, som också är den leverantör som salongen använder sig av. Joico har funnits i över tre decennier och är en ledande aktör inom hårvård. Produkterna är sammansatta med ingredienser som jobbar återuppbyggande och vårdande, och inte är testade på djur. 


        – Vi tillhör de 15 procent som är i minoritet på frisörmarknaden, som inte använder färdigblandade färger, vi blandar dem själva. Det här ger oss givetvis ett enormt spelutrymme att skapa den färg som passar respektive kund allra bäst. Vi lägger mycket tid på våra kunder. Vi vill ge det där lilla extra.


Det där lilla extra som kunderna beskriver som magi under hashtaggen revoltstockholm på Instagram.


Frisörrädsla kanske inte är utbrett, men det förekommer, berättar Erica. 


         – Nya kunder kan komma hit och säga att de är frisörrädda och inte har varit hos frisören på flera år. Då har de ofta varit med om något fasansfullt där någon frisör klippt av allt hår eller gjort en katastroffärgning. Vi är lyhörda och inkännande. Vi kan fråga kunden ”OK, du vill att jag ska klippa av en centimeter, vad är en centimeter för dig?”.


Det är härligt att se att det finns eldsjälar som vågar satsa utanför tullarna, som vill leverera kvalitet och som gör oss lite snyggare! 

Läs mer...

2019-09-02 12:45

Hemsida
193049 AA1

Rättvisa är det viktigaste av allt

Artikel Utmärkande för advokat Roba Azzam är hennes rättvisepatos, hennes envishet och hennes engagemang. Tillsammans med sina kollegor på Azzam Advokatbyrå gör hon allt som står i hennes makt för att försäkra...
194061 LE1

Våra ekonomiska tjänster – är dina behov

Artikel Anlita en ekonomisk byrå som kan hjälpa dig med såväl redovisning som affärsutveckling. En extern partner som ser dina behov som sitt uppdrag.

Faktaruta

Peter_webb3

Peter Svenson

Fotograferar världens kändisar

_Skincity-pressbild

Eldsjälen bakom skönhetsimperiet

Professionell hudvård online

Spår-bild

Podcasten Spår

Oskyldigt dömda måste kunna få upprättelse

Arkiv