194005 RB1194005 RB2194005 RB3194005 RB4194005 RB5194005 RB6

Ryds – lång båtbyggartradition med fokus på framåt

Ryds Båtar, 70-årsjubilaren, är Sveriges starkaste båtvarumärke med en lång och fin tradition av svensk design, hög kvalitet och låg miljöpåverkan.

Ryds Båtar AB, med vd Patrik Håkansson, är ett mycket starkt svenskt varumärke med 70 år i båtbranschen. Ett varumärke som förknippas med småländsk företagartradition och innovation, genuint hantverk, klassiska och moderna båtar med långt liv. Företaget har haft några år av motvind på grund av ägarförhållanden men varumärkets status är fortfarande stadigt och kundlojaliteten är stor. 


      – Vi är det mest eftersökta båtmärket som finns i Sverige och jag är verksam i ett väldigt fint företag. Vi bygger moderna, små till medelstora, båtar i svensk och skandinavisk design, av mycket hög kvalitet och med en låg miljöpåverkan, säger Patrik Håkansson. 


Båtar som redan 2012 prisades som ”MiljöBästaBåt” av Svenska Båtunionen. Ett miljöarbete som är fortgående. Ryds Båtar rör sig inte bara på den svenska marknaden utan är även eftertraktade i Norge, Danmark, Tyskland och Holland. 


Båtarna tillverkas i småländska Ryd. Traditionen följs vad gäller kvalitet, funktion, säkerhet, utveckling och miljö. De flesta båtmodeller vakuum-injiceras, vilket betyder att de går igenom en process som innebär att utsläppen reduceras rejält. 

       – Jag ser att det är viktigt att behålla den här kvalitativa produktionen som är miljövänligare än annan produktion, både för personal och för miljön utanför fönstret. Jag tycker att vi ska vara föregångare i det och driva utvecklingen samt påverka båtindustrin. Både produktion och användande har ju en påverkan på miljön och jag vill att vi ska göra vad vi kan för att minimera den. Vi ska även presentera nya intressanta båtmodeller i framtiden.


Patrik Håkansson berättar att företagets styrka är dess styrpulpetsbåtar. Ingen annan tillverkare i Norden tillverkar så många båtar i styrpulpetssegmentet som Ryds Båtar. Moderna vacuuminjicerade båtar i glasfiber. En båtmodell som passar för de flesta vattenaktiviteter, som familjebåt, för utflykter och bad likväl som för fiske, vattensport och vattenskidor. Båten beskrivs av nöjda båtägare som en praktisk båt, som är enkel att använda: ”Den perfekta fritidsbåten”. 


Den svenska skärgården med hav och öar, eller en spegelblank insjö. Bad och fiske, sola på båtdäck eller flyga fram på vattenskidor. Avkopplande eller fartfyllt. Du väljer. Att äga en båt är ofta att förverkliga sina drömmar om en härlig svensk sommar och frihet. 


Vi önskar er alla en härlig svensk båtsommar och gratulerar 70-årsjubilaren!  

Läs mer...

2019-06-17 15:30

Hemsida
194068 PF2

Yoga gör dig rörelserik

Artikel På Bankgatan i hjärtat av Umeå ligger PRANA Friskvård. Ett litet och personligt friskvårdsföretag som ser till hela människan och gör alla rika på rörelse.
193083 ABDJ1

”Vi intygar äktheten''

Artikel Redan i svenska författningar från 1600-talet benämns Notarius Publicus. Den 6 oktober 1882 utfärdades en stadga angående befattningen vars syfte idag är att hjälpa allmänheten med att kontrollera och...

Faktaruta

 _Bild 15

Persisk Mat

Följ med på vägen till det persiska köket

__ProgrammeraMera2016KarinNygards2

Digitalisera skolan

Karin Nygårds sprider digital kunskap i skolans värld

Cecilia5

Cecilias Hed Malmström

Sveriges första kvinna på sydpolen.

Arkiv