134024_kvarterskrogen_oden

Så mycket mer än en pizzeria

Pizzeria Oden i Östersund är mer än en vanlig pizzeria. Här finns även en kvarterskrog med fullständiga serveringsrättigheter dit folk i alla åldrar kommer för att välja mat från den fullspäckade menyn. Och för alla som inte vill eller kan ta sig dit på egen hand levererar restaurangen även mat hem till dörren.

Vi satsar bland annat mycket på äldre personer som har svårt att komma ut eller inte orkar ta sig in till staden för att äta gott. Vi tänker på alla och inriktar oss inte bara på att leverera till företag där vi kan tjäna mycket pengar, menar Mehmet Tokat som driver Pizzeria Oden i Östersund.

Men cateringen finns även som ett alternativ för företag och privatpersoner som ska ha fest. Maten väljs från menyn och packas sedan i en låda som tillsammans med tillbehör och bestick levereras i en låda till dörren i avtalad tid.
Vi brukar inte ha så mycket servering, kunderna sköter maten själva och när de är klara kommer vi och hämtar disken och tar hand om allt efteråt, förklarar Mehmet.
De flesta matgästerna kommer från trakterna kring Östersund och besöker restaurangen för att äta sin favoriträtt eller köpa med sig mat hem efter jobbet. I menyn finns något för alla, oavsett ålder eller smaklökar. Till lunch serveras dagligen svensk husmanskost och vid stora fotbollsmatcher kombineras ölen med en pizza eller hamburgare i kvarterskrogens sportbar. Och hela tiden tillkommer nya rätter.

– Jag brinner för mitt jobb och älskar att laga mat. Genom att hela tiden byta ut och erbjuda nya rätter återkommer kunderna och fler hittar hit. Jag har även byggt om och renoverat hela lokalen för att det ska bli så trivsamt som möjligt, berättar Mehmet som nästa år även planerar att bygga en uteservering på taket med glastak och plats för 250 matgäster.

2013-08-27
Dela artikel
banner image

Sponsrade artiklar

Artiklar publicerade på webbplatsen som inte är märkta redaktionellt är betalda samarbeten.

Den här webbplatsen använder cookiesför statistik och användarupplevelse.

Enterprise Magazine använder cookies för att förbättra din användarupplevelse, för att ge underlag till förbättring och vidareutveckling av hemsidan samt för att kunna rikta mer relevanta erbjudanden till dig.

Läs gärna vår personuppgiftspolicy. Om du samtycker till vår användning, välj Tillåt alla. Om du vill ändra ditt val i efterhand hittar du den möjligheten i botten på sidan.

Cookies