182107 ABKHB1

Självständiga bygghandlare med familjärt stöd

Karl Hedin Bygghandel i Lindesberg är en av flera butiker i byggvarukedjan i regionen. De olika butikerna i området runt Örebro drar nytta av varandra för att fortsätta erbjuda sina kunder god service och kvalité i familjeföretagets anda.


Johan Persson arbetade som snickare och arbetsledare i nästan 15 år. Han var en trogen kund hos Karl Hedin Bygghandel. Idag är han platschef för byggvarukedjans butik i Lindesberg. Han menar att framgångsreceptet består av god service, bra kvalitet och ett stort lager. Har kunden ingen möjlighet att plocka med dig byggmaterialet på en gång kan företaget skicka ut en levereras.


 – Vi har ett stort sortiment som de flesta byggare tycker är bra. Vi vill inte köpa in några halvdana grejer, utan säljer hellre en lite dyrare maskiner som håller måttet, säger Johan.


 Just nu byggs det mer i Örebro än i någon annan del av landet. Detta gör att Karl Hedin Bygghandel i Lindesberg levererar en hel del till kommunen. Detta är dock inget som påverkar butiken i Örebro negativt, tanken är snarare att fler butiker i samma region ska kunna dra nytta av varandra.


– Hela organisationen är rätt prestigelös. Alla arbetar gemensamt och åt samma håll, säger Johan.


 Karl Hedin Bygghandel i Lindesberg är en välsorterad byggvaruhandel, skulle de komma att sakna något kan de alltså troligtvis ordna det från någon av de andra butikerna i regionen. Virke är det som säljs mest. De har bland annat målad panel av mycket hög kvalitet, som är en egen produkt. Virket klyvs och hyvlas och går sedan direkt in i ett måleri, vilket gör att det inte finns tid för påväxt att bildas på träet.

182107 ABKHB2


 – Panelen är grundmålad och mellanstruken, så den går att montera året runt. Byggarna är jättenöjda med den, säger Johan.


 Karl Hedin Bygghandel är en stor byggvarukedja som fortsätter växa. I grund och botten är det dock fortfarande ett familjeägt företag, vilket är tydligt i hur företaget är organiserat. Platscheferna är ansvariga för ekonomi och personal i sina respektive butiker samtidigt som de har ett starkt centralt stöd och ett kontinuerligt utbyte av kunskap, bland annat genom årliga möten.


– Man driver det som att det vore ens eget. Har man frågor finns det alltid någon att fråga. Som sagt vi arbetar tillsammans fast på olika anläggningar, säger Johan.

Läs mer...

2018-04-12 13:00

184058 BON2

Sugen på kombinerad tvål och schampokaka?

Artikel Nea Of Sweden AB har funnits sedan 2003. Det har tagit nästan 15 år för Gunnar och Carina Smith – att kunna presentera en nära på komplett produkt portfölj av noggrant utprövade ekologiska produkter för...
184050 MPG7

I Roslagens famn

Artikel Mats Persgården på Väddö är en historisk Roslagsgård med anor från 1600-talet. Gården, som är belägen mitt i idyllisk bymiljö, drivs idag som året runt-öppen Bed & Breakfast av paret Josefine och Marcus Wallén.

Faktaruta

DriveNow_puff

Dela bil?

Carsharing är ett växande alternativ till egen bil.

Spår-bild

Podcasten Spår

Oskyldigt dömda måste kunna få upprättelse

Welcome Webb3

Welcome App

Digitaliserad integration

Arkiv