194050 SH1194050 SH2194050 SH4194050 SH5

Skarpt säkerhetstänk för höga höjder

De byggställningar som används på den svenska marknaden måste vara säkra och uppfylla en mängd krav föreskrivna av Arbetsmiljöverket. Ett säkerhetstänk som finns hos Svenska Höjdbolaget.

Svenska Höjdbolaget I Kristianstad AB startade 2008. Bolaget bygger ställningslösningar till fasader, nybyggnationer och industrier, liksom mobila hissar samt byggnadstält och väderskydd. 


       – Vi sitter i Kristianstad. Vi är ett stabilt och drivet företag med olika avdelningar som utför arbeten åt privatpersoner, myndigheter och entreprenörer, säger Magnus Lind, som har en över 30 år lång relation med företaget. Den tog sin start med arbete inne på lagret, via ställningsmontör och projektledare till ägare. 


       – Jag har varit på alla poster inom bolaget, ler Magnus, och fått lära mig allt från grunden. 


Den samlade erfarenheten och kompetensen är mångårig. Respektive uppdragsgivare har sin egen unika förfrågan och tillsammans med Svenska Höjdbolagets ställningsbyggare hittas den lösning som är bäst anpassad till uppdraget. 


       – Vi samarbetar med byggbolag, kraftbolag och svenska bruk runt om i landet. Uppdragen spinner från fasader till nybyggnationer och industrier. Våra uppdragsgivare har ofta verksamheter både inom Sverige som utanför landets gränser, vi följer våra uppdragsgivare. 


Varje samarbete börjar med en behovsanalys om vilket arbete som ska utföras och vilken lösning som behövs. 


       – Vi gör ställningarna på ritning idag. Vi kan visa med bilder hur det kommer att se ut. Vilket ger en tydlig bild av att det är anpassat till det arbete som ska utföras. Dessa bilder är i 3D och går att vända åt alla håll, ett väldigt bra och stöttande redskap i projekteringen. 


Innovationsintresset är stort och bolaget arbetar kontinuerligt med att utveckla såväl befintliga som nya produkter och lösningar. 


      – Vi arbetar mycket med mobila lösningar, mobila specialhissar med stora anpassningsmöjligheter som är utformade för att passa såväl arbetare som arbetsplats- och uppgift. Det finns även en utveckling vad gäller material, för att göra lättare ställningar som ger en hållbarare arbetssituation för ställningsmontörerna. 


Svenska Höjdbolaget har en systerverksamhet i Visby. 


       – Bolaget i Visby har samma affärsidé och vision som bolaget i Kristianstad men har även en lite mer säsongsbetonad verksamhet. De hyr bland annat ut hoppborgar till event på Gotland. 

Läs mer...

2019-09-05 11:30

Hemsida
194090 M2

Lampor med behagligt sken

Artikel Milas svensktillverkade pannlampor ger möjlighet att utöva sporter och arbeten i ljusförhållanden som är behagliga för ögat och minskar trötthet.
194072 KA1

”En stark ekonomipartner”

Artikel Klostermark Accounting är en redovisningsbyrå som hittat nyckeln till framgångsrika samarbeten. "För oss är ekvationen enkel: rätt personal + rätt kunder = långsiktiga samarbeten".

Faktaruta

  • Svenska Höjdbolaget
  • Adress:
    Blekingevägen 102
    291 50 Kristianstad
  • Telefon: 044-59 000 70
__MG_9672

Från förort till finrum

Bröderna Güven driver stans bästa krogar

_Skincity-pressbild

Eldsjälen bakom skönhetsimperiet

Professionell hudvård online

Holknekt_webb3

Per Holknekt

Från brädan till scenen

Arkiv