131081_agnasbacken

Skidåkning med personlig prägel

Agnäsbacken vill verka för en stark skidkultur i Umeåregionen. Här ska områdets befolkning entusiasmeras till skidåkning om vintern och vandringar eller downhillcykling om sommaren. Det här är en anläggning med en personlig och familjär stämning.


– Den som besöker oss ska känna att det är jag och Thomas som står bakom verksamheten och brinner för det här, säger Jenny Stensson som driver Agnäsbacken tillsammans med sin man.
Efter flera år i Schweiz, där Thomas arbetade som flygtekniker, var det dags att söka sig hem. Den sortens arbete var dock begränsat i Umeåområdet. Men turligt nog närde paret en dröm.
– Båda vi brinner för vintersport och när vi hörde talas om Agnäsbacken kändes det givet att det var det här vi skulle göra, säger Thomas Stensson.
Redan innan de tog över var Agnäsbacken en väl omhändertagen anläggning som numera har fått sin personliga prägel av paret Stensson. Bland annat har de utvecklat restaurangkonceptet och erbjuder nu lunch och à la carte med klassiker som hamburgare i lyxig tappning. Området har inte de värsta backarna med det märks att man inte behöver vara störst för att vara riktigt bra.
– Vi är ingen konkurrent till fjällen, utan ett komplement. Visst finns det boendemöjligheter för den som vill övernatta även om de flesta kommer över dagen, säger Jenny.

År 2013 fyller Agnäsbacken 50 år vilket bland annat kommer att firas med att erbjuda halva priset på säsongskort till alla ungdomar i Bjurholms kommun. Genom att arbeta brett i sociala medier och ge rabatter som morot vill man att intresset för skidåkning i närkommunerna ska växa ytterligare.
– Alla bör komma hit och uppleva stämningen en vanlig helg. När backen stänger går dagen över i afterski med livemusik, god mat och dricka. 


Foto: Airfoto.se

2013-02-14
Dela artikel
banner image

Sponsrade artiklar

Artiklar publicerade på webbplatsen som inte är märkta redaktionellt är betalda samarbeten.

Den här webbplatsen använder cookiesför statistik och användarupplevelse.

Enterprise Magazine använder cookies för att förbättra din användarupplevelse, för att ge underlag till förbättring och vidareutveckling av hemsidan samt för att kunna rikta mer relevanta erbjudanden till dig.

Läs gärna vår personuppgiftspolicy. Om du samtycker till vår användning, välj Tillåt alla. Om du vill ändra ditt val i efterhand hittar du den möjligheten i botten på sidan.

Cookies