195003 LB3195003 LB1195003 LB2195003 LB4195003 LB5195003 LB6

Skönhet och känsla på Kungsholmen

Med en stor dos servicekänsla och ett öga för vad varje kund gör sig rätt i, har Leticia Tavares skapat en salong som känns minst sagt välkomnande. Leticia är frisören och makeupartisten som vet hur man tar sig fram och når sina mål.

På Kungsholmen ligger Lê Beautys vackra lokal i två plan. Rörelsens namn kommer från ägaren Leticia Tavares, som ursprungligen kommer från Rio De Janeiro i Brasilien, där hon kallades för Lê. När hon var 16 år började hon en lärlingsutbildning hos en frisör i Brasilien. Där fick hon lära sig allt från grunden.


Hon kom till Sverige för åtta år sedan och så snart hon hade sitt personnummer, registrerade hon företaget.

Hon hade ingen lokal utan började att ta emot kunder hemma i sovrummet. Hennes allra första kunder var några kurskamrater från SFI.


Eftersom det var svårt att färga och slinga hår hemma då hon inte hade utrustning för det valde hon att satsa på bröllop, både med hår och makeup.


Första året hade hon två kunder, andra året tre kunder och efter några år hade hon uppåt femtio kunder.

Leticia har verkligen jobbat sig upp, från att ha börjat med sin verksamhet hemma i sovrummet, har hon idag en fin lokal på Kungsholmen sedan fem år tillbaka, med många återkommande kunder.

Idag har hon alltmer gått över till att färga och slinga hår även om hon tar på sig uppdrag inför bröllop.


        – Det är kunder som var hos mig från början och kommer till min salong nu. De kommer ihåg hur allt började och brukar säga att det är så kul att jag lyckats med det här.


Den renoverade och fina lokalen består av två plan, där hon på det övre planet bland annat färgar ögonbryn och fransar, lägger makeup och gör enklare ansiktsbehandlingar.

På det nedre planet färgar och slingar hon hår men utför också hår- och hårbottensbehandlingar då hon är utbildad hårolog.


Alla produkter som hon använder sig av är ekologiska och biodynamiska.


        – Att ha ekologiska produkter är bra men att de också är biodynamiska är ändå bättre. Då tar man inte näring från jorden när man odlar och man kan odla om och om igen på samma plats.


När kunderna kommer till Leticia för att färga eller slinga håret pratar hon alltid noga igenom det med dem först.


        – Jag går mycket på känsla och det som känns rätt för kunden. Som kund ska man tänka på, om man aldrig färgat håret tidigare, att det är viktigt att gå till någon som är kunnig och få konsultation. Jag hjälper kunderna fram till rätt beslut, vad som passar för just deras stil och personlighet.


En viktig punkt för Leticia är att ge kunderna bra service.


        – Jag tycker att man borde bli bättre på det i Sverige. Jag bryr mig mycket om mina kunder och lyssnar mycket på dem. Det är viktigt att man har en känsla i det man gör.


Idag jobbar hon själv i salongen men i framtidsplanerna ingår det att expandera.


         – Jag vill ha kollegor så småningom men även om jag expanderar kommer jag att fortsätta ha mitt koncept, att det ska vara intimt. Planen är att kunna erbjuda allt som går inom skönhet på ett och samma ställe. Om jag kunde gå från att ha en studio i sovrummet och hit kan jag också komma till en större lokal. Jag får ta små steg och testa hela tiden, precis som jag gjort för att komma hit.”

Läs mer...

2019-09-03 11:15

Hemsida
194088 EH1

Resultatinriktad hudvård

Artikel På Kungsholmen hittar man Emelie hudterapeut. Här utför Emelie hudvårdsbehandlingar med exklusiva hudvårdsprodukter som är anpassade efter varje individs behov.
194061 LE1

Våra ekonomiska tjänster – är dina behov

Artikel Anlita en ekonomisk byrå som kan hjälpa dig med såväl redovisning som affärsutveckling. En extern partner som ser dina behov som sitt uppdrag.

Faktaruta

  • Le Beauty
  • Mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Adress:
    Scheelegatan 12
    112 28 Stockholm
  • Telefon: 08 400 11730 , 076 009 32 90
6

Löwengrip

Från bloggare till influencer och superentreprenör. En 14 år lång resa som fostrat en kvinnlig entreprenör med en enormt stark förankran i samtid och samverkan. Nu med det nya varumärket Löwengrip.

__ProgrammeraMera2016KarinNygards2

Digitalisera skolan

Karin Nygårds sprider digital kunskap i skolans värld

__MG_9672

Från förort till finrum

Bröderna Güven driver stans bästa krogar

Arkiv