144098-BistroNorrland1
144098-BistroNorrland2
144098-BistroNorrland3
144098-BistroNorrland4
144098-BistroNorrland5
144098-BistroNorrland1
144098-BistroNorrland2
144098-BistroNorrland3
144098-BistroNorrland4
144098-BistroNorrland5

Smakfull bistro i hjärtat av Luleå

Det är svårt att inte falla för Bistro Norrland. Med inslag som hjortron och renkött har mycket på restaurangens välkomponerade meny sin bas i det bästa som naturen i Swedish Lapland har att erbjuda. Här på kajkanten i Norra hamn i Luleå finns plats för både stora och små sällskap i en trivsam bistromiljö.

Alldeles intill vattnet och granne med Norrbottensteatern ligger Bistro Norrland. Hit kommer både teaterbesökare, turister och de som helt enkelt vill avnjuta en härlig middag i goda vänners lag.
När du kliver in i restaurangen möts du av en inbjudande och genomtänkt miljö. Inget tycks ha fallit mellan stolarna – vare sig det gäller service, inredning eller mat.
– Vårt mål är att laga ärlig mat och inte krångla till det i onödan. Det gör att råvarornas kvalitet märks på tallriken och det uppskattas av våra gäster. Vi låter smakerna från området möta den klassiska bistrokulturen och hittar egna twister och tolkningar. Vi är varken billigast eller dyrast, men däremot gärna ge bäst värde för pengarna, berättar Mattias Elfmark, delägare i Bistro Norrland.


Allt började 2011 när restaurangen startades, sedan dess har framgångarna avlöst varandra. De tre delägarna arbetar aktivt för att söka ny inspiration och influenser för att fortsätta utveckla konceptet. Alltid med samma grundtanke att vara ett ställe där gästen alltid känner sig välkommen och att maten och servicen håller en jämn och hög nivå.
– Just nu kikar vi exempelvis på möjligheten att bygga en brygga ute på vattnet. Redan i dag har vi en stor härlig uteservering vid kajkanten, men den skulle med fördel kunna utökas, menar Mattias.


Den typiske gästen på Bistro Norrland finns egentligen inte – alla mellan 20 och 80 år kommer hit. Kikar man närmare på menyn finns här allt från hjorttartar till förrätt, griskind till varmrätt och renkalv från grillen. Givetvis finns också hjortron med choklad och vaniljglass på menyn.
– Det härliga är att vi märkt att våra gäster uppskattar menyn med tonvikt på det lokala. Kommer man hit som turist vill man smaka av det som finns här i naturen som vilt och fisk, men även våra ortsbor väljer gärna mat från trakten, säger Mattias.


En viktig målgrupp är de stora sällskapen. Som en av få restauranger kan man här ta emot större sällskap. Upp till 100 personer är välkomna.
– Just eftersom våra lokaler tillåter större sällskap har det blivit lite av vår specialitet! Och tillsammans med Norrbottensteatern kan vi också erbjuda spännande paket till exempelvis företag, avslutar Mattias.

2014-06-16
Dela artikel
banner image

Sponsrade artiklar

Artiklar publicerade på webbplatsen som inte är märkta redaktionellt är betalda samarbeten.

Den här webbplatsen använder cookiesför statistik och användarupplevelse.

Enterprise Magazine använder cookies för att förbättra din användarupplevelse, för att ge underlag till förbättring och vidareutveckling av hemsidan samt för att kunna rikta mer relevanta erbjudanden till dig.

Läs gärna vår personuppgiftspolicy. Om du samtycker till vår användning, välj Tillåt alla. Om du vill ändra ditt val i efterhand hittar du den möjligheten i botten på sidan.

Cookies