174023 SV4

Smidesverket – skapar helhetslösningar

Företaget Smidesverket arbetar med rörmokeri och drivs av Love Persson. Det är nu fem år sedan han startade verksamheten och hade vid tidpunkten drygt 20 års erfarenhet av just rörmokeri. I dag hittar han totallösningar vid ombyggnad och nyproduktion.

Love Persson har utbildat sig inom rörmokeri och berättar om hur han efter många år som anställd valde att satsa på något eget. Han ville ha ett företag som sysslar med helhetslösningar och undvika att utföra samma arbete dagarna i ända. 


– Det ska inte vara någon ”löpande band” känsla. Jag arbetar med hela lösningar på rör för nya byggnader eller nya behov på företag. Det kan variera kraftigt, tryckluft ena dagen och våtarbeten nästa. Jag samarbetar med byggföretag och rörfirmor och uppdragen rullar in. 


Det viktigaste inom branschen är att vara noggrann och leverera i tid, förklarar Love. På det sättet kommer kunderna tillbaka och det är sådana referenser som bidrar till fördelar och får verksamheten att utvecklas. I längden tänker han sig att firman kommer att växa med fler anställda, men det är svårt att hitta kunnigt folk i branschen.


174023 SV1


– På sikt tänker jag mig att jag ska arbeta mer med egna projekt och bygga upp system från grunden. Det är viktigt att få fram bra lösningar från början så att man slipper gå tillbaka och göra om. Det största arbetet jag gjort var Bilprovningen som skulle ha olika trycklufts- och våtarbeten.


Love pratar vidare om hur branschen förändrats under den tiden han varit yrkesverksam. En stor del av det gamla hantverket är borta och istället kommer mer pappersarbete som krävs för företagandet. Rent fysiskt har arbetet blivit lättare med anpassade verktyg som samtidigt väger mindre, men det krävs fortfarande styrka och arbetet tar på kroppen i längden.


– Det är lite därför jag valde namnet Smidesverket. Det går att utveckla och det låter mig göra det jag vill. Namnet för tankarna till en smedja, och jag tänker mig att man där kan göra diverse saker. 

Läs mer...

2017-09-04 16:00

176052 GS2

Ut med gifter - in med lugnet

Artikel Gurresta Spa i Knivsta erbjuder traditionella spabehandlingar, men erbjuder även sina kunder att rensa kroppen på gifter i en IR-bastu och BEMER som får igång kroppens läkeprocess, bromsar åldrandet och...
176075 E1

Bemanning och rekrytering – En komplett och genuin samarbetspartner

Artikel Empleo är ett expansivt bemannings- och rekryteringsföretag i Växjö som startade hösten 2015. Bolaget drivs av ett team medarbetare med lång erfarenhet från branschen, som man nyttjat för att bli generalister,...

Faktaruta

  • Smidesverket AB
  • E-post
  • Hemsida
  • Adress:
    Fannydalsplatån 3
    13141 Nacka
  • Telefon: 070-7576140
DSC_7374_webb_puff

Går mot strömmen

All vinst till välgörenhet – Godels unika affärsmodell skapar många frågetecken. 

DriveNow_puff

Dela bil?

Carsharing är ett växande alternativ till egen bil.

Träning_puff_webb

Kom i form – vid en sten

Fem enkla övningar för en finare figur.

Arkiv