174023 SV4

Smidesverket – skapar helhetslösningar

Företaget Smidesverket arbetar med rörmokeri och drivs av Love Persson. Det är nu fem år sedan han startade verksamheten och hade vid tidpunkten drygt 20 års erfarenhet av just rörmokeri. I dag hittar han totallösningar vid ombyggnad och nyproduktion.

Love Persson har utbildat sig inom rörmokeri och berättar om hur han efter många år som anställd valde att satsa på något eget. Han ville ha ett företag som sysslar med helhetslösningar och undvika att utföra samma arbete dagarna i ända. 


– Det ska inte vara någon ”löpande band” känsla. Jag arbetar med hela lösningar på rör för nya byggnader eller nya behov på företag. Det kan variera kraftigt, tryckluft ena dagen och våtarbeten nästa. Jag samarbetar med byggföretag och rörfirmor och uppdragen rullar in. 


Det viktigaste inom branschen är att vara noggrann och leverera i tid, förklarar Love. På det sättet kommer kunderna tillbaka och det är sådana referenser som bidrar till fördelar och får verksamheten att utvecklas. I längden tänker han sig att firman kommer att växa med fler anställda, men det är svårt att hitta kunnigt folk i branschen.


174023 SV1


– På sikt tänker jag mig att jag ska arbeta mer med egna projekt och bygga upp system från grunden. Det är viktigt att få fram bra lösningar från början så att man slipper gå tillbaka och göra om. Det största arbetet jag gjort var Bilprovningen som skulle ha olika trycklufts- och våtarbeten.


Love pratar vidare om hur branschen förändrats under den tiden han varit yrkesverksam. En stor del av det gamla hantverket är borta och istället kommer mer pappersarbete som krävs för företagandet. Rent fysiskt har arbetet blivit lättare med anpassade verktyg som samtidigt väger mindre, men det krävs fortfarande styrka och arbetet tar på kroppen i längden.


– Det är lite därför jag valde namnet Smidesverket. Det går att utveckla och det låter mig göra det jag vill. Namnet för tankarna till en smedja, och jag tänker mig att man där kan göra diverse saker. 

Läs mer...

2017-09-04 16:00

183109 CTOS3

Nya fransar inför sommaren

Artikel Caroline Pettersson har startat Carolines Touch of Style i Gävle, där hon jobbar med fransförlängningar. Hon är certifierad Single Lash Stylist och Volume Lash Stylist via Luxurious Lashes by Sweden.
183055 F1

Freska Sweden AB – våra anställda är våra stjärnor

Artikel Freska Sweden AB är ett nytillskott på den svenska marknaden inom städbranschen. Företaget grundades i Finland och finns även i Norge.

Faktaruta

  • Smidesverket AB
  • E-post
  • Hemsida
  • Adress:
    Fannydalsplatån 3
    13141 Nacka
  • Telefon: 070-7576140
_Skincity-pressbild

Eldsjälen bakom skönhetsimperiet

Professionell hudvård online

__ProgrammeraMera2016KarinNygards2

Digitalisera skolan

Karin Nygårds sprider digital kunskap i skolans värld

Holknekt_webb3

Per Holknekt

Från brädan till scenen

Arkiv