174023 SV4

Smidesverket – skapar helhetslösningar

Företaget Smidesverket arbetar med rörmokeri och drivs av Love Persson. Det är nu fem år sedan han startade verksamheten och hade vid tidpunkten drygt 20 års erfarenhet av just rörmokeri. I dag hittar han totallösningar vid ombyggnad och nyproduktion.

Love Persson har utbildat sig inom rörmokeri och berättar om hur han efter många år som anställd valde att satsa på något eget. Han ville ha ett företag som sysslar med helhetslösningar och undvika att utföra samma arbete dagarna i ända. 


– Det ska inte vara någon ”löpande band” känsla. Jag arbetar med hela lösningar på rör för nya byggnader eller nya behov på företag. Det kan variera kraftigt, tryckluft ena dagen och våtarbeten nästa. Jag samarbetar med byggföretag och rörfirmor och uppdragen rullar in. 


Det viktigaste inom branschen är att vara noggrann och leverera i tid, förklarar Love. På det sättet kommer kunderna tillbaka och det är sådana referenser som bidrar till fördelar och får verksamheten att utvecklas. I längden tänker han sig att firman kommer att växa med fler anställda, men det är svårt att hitta kunnigt folk i branschen.


174023 SV1


– På sikt tänker jag mig att jag ska arbeta mer med egna projekt och bygga upp system från grunden. Det är viktigt att få fram bra lösningar från början så att man slipper gå tillbaka och göra om. Det största arbetet jag gjort var Bilprovningen som skulle ha olika trycklufts- och våtarbeten.


Love pratar vidare om hur branschen förändrats under den tiden han varit yrkesverksam. En stor del av det gamla hantverket är borta och istället kommer mer pappersarbete som krävs för företagandet. Rent fysiskt har arbetet blivit lättare med anpassade verktyg som samtidigt väger mindre, men det krävs fortfarande styrka och arbetet tar på kroppen i längden.


– Det är lite därför jag valde namnet Smidesverket. Det går att utveckla och det låter mig göra det jag vill. Namnet för tankarna till en smedja, och jag tänker mig att man där kan göra diverse saker. 

Läs mer...

2017-09-04 16:00

181050 LS1

Vem sköter ekonomin på ditt bolag?

Artikel LM Ekonomi fick 2017 ett tackbrev från Näringsdepartementet för sin insats inom mentorskap. Företaget hjälper små liksom medelstora företag med allt ifrån ekonomisk rådgivning till bokslut och lägger stor...
181038 FL1

Locus har ungdomen i fokus

Artikel Locus är ett HVB-hem som drivs av Frälsningsarmén. Här har man ett systemteoretiskt synsätt, vilket innebär att man tar hänsyn till alla aspekter i ungdomarnas liv för att hjälpa dem.

Faktaruta

  • Smidesverket AB
  • E-post
  • Hemsida
  • Adress:
    Fannydalsplatån 3
    13141 Nacka
  • Telefon: 070-7576140
Marre1_webb

Mästerfrisören Marre

Har aldrig en dålig dag

DriveNow_puff

Dela bil?

Carsharing är ett växande alternativ till egen bil.

_Skincity-pressbild

Eldsjälen bakom skönhetsimperiet

Professionell hudvård online

Arkiv