155050 HTS
155050 HTS0
155050 HTS
155050 HTS0

”Solen kommer när vi öppnar”

I ett kvarts sekel har Hosteria Tre Santi serverat sin genuint italienska mat till gäster som återkommer gång på gång för att i Stockholm få uppleva känslan av att befinna sig vid Medelhavet.

De stärkta vita dukarna och den ambitiösa menyn till trots, stämningen på Tre Santi är avslappnat familjär.
   – Vi älskar mat, vi älskar Medelhavet, vi älskar Italien och jag tror att det är en känsla som sitter i väggarna, säger Kostas Thanasis som tillsammans med kompanjonen Fotis Vasiliou driver Tre Santi.


Trots att läget inte är Stockholms mest centrala är här fullsatt nästan varje kväll, och för att vara säker på att få den italienska afton du tänkt dig bör du boka bord.


Menyn är ambitiös och råvarorna kommer så långt det är möjligt från Italien. En av de mest uppskattade rätterna är tagliata del buongustaio – helstekt oxfilé serverad med primörer och tryffelsås. Från fiskmenyn är ipoglosso alla griglia ett populärt val – halstrad hälleflundra på en bädd av ricottafyllda pastakuddar. Till dessert kan man välja mellan bland annat krämig chokladfondant eller en bricka med italienska ostar.
   – Här är rätterna, smakerna och tillagningssättet hundra procent italienskt, försäkrar Kostas som just kommit hem från en vin- och inspirationsresa till Sicilien. Även vinmenyn är till stora delar direktimporterad från Italien.

Utmärkelsen som Tre Santi fått från världstäckande organisationen Ospitalità Italiana garanterar hög kvalitet och genuin italiensk kvalitet.
   – Det är en utmärkelse som vi är oerhört stolta över och som vi arbetar hårt för att förvalta, säger Fotis.


Som gäst på Tre Santi står helhetsupplevelsen i centrum. Här får man ett par timmars vila från vardagen och här känns ljudet av Medelhavets vågor mot stranden nära.
   – Benvenuto! hälsar Kostas och Fotis sina gäster.

2015-08-25
Dela artikel
banner image

Sponsrade artiklar

Artiklar publicerade på webbplatsen som inte är märkta redaktionellt är betalda samarbeten.

Den här webbplatsen använder cookiesför statistik och användarupplevelse.

Enterprise Magazine använder cookies för att förbättra din användarupplevelse, för att ge underlag till förbättring och vidareutveckling av hemsidan samt för att kunna rikta mer relevanta erbjudanden till dig.

Läs gärna vår personuppgiftspolicy. Om du samtycker till vår användning, välj Tillåt alla. Om du vill ändra ditt val i efterhand hittar du den möjligheten i botten på sidan.

Cookies