161061 OÖ FB
161061 OÖ
161061 OÖ1
161061 OÖ2
161061 OÖ FB
161061 OÖ
161061 OÖ1
161061 OÖ2

Sport, grillat och Örebros kanske bästa livescen

På O'Learys Örebro är det både mat, sport och musik som gäller. Verksamhetschef Kajsa Tiderman med personal driver ett entusiastiskt och kreativt förnyelsearbete och har sakta men säkert förvandlat den välkända sportbaren till en uppskattad mötesplats för alla. Här finns Örebros kanske bästa livescen och Närkes kanske godaste burgare.

Världens första O'Learys öppnades i Göteborg redan 1988. Den gemytliga sportbaren med klassisk vällagad amerikansk mat blev en omedelbar succé och i dag finns 100 restauranger i tio olika länder. En av dessa är O'Learys Örebro.


För den som har besökt O'Learys tidigare känner igen den hemtrevliga och välkomnande atmosfären som möter en när man stiger in på restaurangen i Örebro. De mörkbetsade möblerna, de grönrutiga dukarna, den generösa baren mitt i lokalen och de mossgröna väggarna – fulltapetserade med sportfoton och matchtröjor.


– Utöver restaurangen här nere har vi en övervåning med plats för livemusik och speciella happenings och evenemang, berättar Kajsa Tiderman verksamhetschef och berättar att restaurangen totalt kan välkomna hela 750 gäster.


Den nybyggda livescenen är Örebros kanske bästa och varje fredag inleder man helgen på O'Learys med konserter. En fredag i månaden är vikt åt en fantastisk spelning med oerhört populära Örebrobandet Pigs in Space. Övriga fredagar gästas scenen av Örebrokändisar varvat med storheter från hela landet.


– Vi vill överraska och erbjuda något för alla, ler Kajsa och berättar att de för några veckor sedan hade Siw Malmkvist och Sven Wollter på besök – oväntat och populärt.


Övervåningen används inte bara till fredagskonserter utan är även en populär lokal för privat- och företagsabonnemang. För konferenser finns ljud- och bildutrustning i toppklass och personalen på O’Learys hjälper till att skräddarsy din konferens eller personalfest för att den ska bli som du tänkt dig. Skulle du vara intresserad av att ha livemusik går det naturligtvis att ordna.


– Vår flexibilitet är något som utmärker oss, så långt det är möjligt fixar vi det våra kunder efterfrågar, säger Kajsa.

Men flexibiliteten är inte de enda som är typiskt för restaurangen. Menyn är inspirerad av det amerikanska östkustsköket och består till stor del av hamburgare och grillat – som på alla O’Learys världen över. I köket i

Örebro hittar man en skicklig och passionerad kökschef vid namn Anthon Hjerpe.


– Ibland kommer det gäster hit utan större förväntningar på maten. De blir ofta helt överväldigade av Anthons mat. Den är något helt annat än vanliga tallrikar med kött och pommes frites som de trodde att de skulle få in, säger Kajsa.


Hamburgarna på O'Learys är berömda. Här finns bland annat pulled pork burger med aioli, bacon och ost och en het chiliburgare med jalapeños, ost och chilimajonäs. Med tanke på gäster som inte äter kött finns även lika vällagade vegetariska och veganska alternativ.


– Många av våra burgare serveras med vår prisbelönta och berömda BBQ-sås. Receptet är topphemligt, skrattar Kajsa.


När hon ombeds att rekommendera en rätt tvekar hon länge innan hon bestämmer sig för klassiska ribs.


– De är saftiga, välkryddade och serveras med fantastiska tillbehör. En typisk O'Learys-rätt, säger hon.
För den som vill njuta av kökschef Hjerpes mat hemma finns naturligtvis även möjligheten att ta med. Flexibilitet var ordet!


Kajsa berömmer inte bara sin kökschef. Personalen i stort består av ett sammansvetsat gäng som alla brinner för service och ser till så att alla gäster möts av den berömda O’Learys-andan.


– Vi har roligt på jobbet och jag är övertygad om att det märks. Ambitionen är att alla ska vilja jobba här, säger Kajsa.

Att personalen mår bra är ett av de tre ben som O’Learys Örebro vilar på. Gästerna och sporten i fokus är de andra två. Det storsatsas på sportupplevelsen och Kajsa berättar att man nyligen köpt in 15 nya tv-apparater och att ljudsystemet är under renovering.


– Vi får aldrig glömma att vi i först hand är en sportbar. Hit ska vem som helst kunna komma när som helst för att se vilken match som helst.  Att se på sport här ska vara som att sitta på en riktig arena, fast kanske lite bättre, ler hon.


Att sätta gästerna i fokus betyder att man utöver högklassisk service och vällagad mat erbjuder aktiviteter för alla smaker.


På onsdagar mellan 16 och 18 finns en plockbricka på menyn som passar utmärkt att dela vänner emellan, på fredagar har man öppet fram till 02.00 för alla som vill fira in helgen ordentligt och barnfamiljer välkomnas med speciella menyer och små överraskningar.


– Det är en stor del av vår charm. Den här välkomnande stämningen som gör att verkligen alla kan mötas och må bra, säger Kajsa.


Full av entusiasm ser hon fram emot våren. Planerna är många, spännande och än så länge hemliga.


– Särskilt en av de saker som vi har på gång kommer verkligen att smälla i Örebro, ler Kajsa hemlighetsfullt.

2016-02-02
Dela artikel
banner image

Sponsrade artiklar

Artiklar publicerade på webbplatsen som inte är märkta redaktionellt är betalda samarbeten.

Den här webbplatsen använder cookiesför statistik och användarupplevelse.

Enterprise Magazine använder cookies för att förbättra din användarupplevelse, för att ge underlag till förbättring och vidareutveckling av hemsidan samt för att kunna rikta mer relevanta erbjudanden till dig.

Läs gärna vår personuppgiftspolicy. Om du samtycker till vår användning, välj Tillåt alla. Om du vill ändra ditt val i efterhand hittar du den möjligheten i botten på sidan.

Cookies