183102 SFM5183102 SFM2183102 SFM4183102 SFM3

Stockholms Företagsmäklare AB - Stockholms ledande restaurangmäklare

Stockholms Företagsmäklare AB är en professionell företagsmäklare och rådgivare specialiserade på försäljning och värdering av restauranger och caféer i Stockholm. Lasse Heino – en före detta handlare som efter försäljning av sina egna butiker såg ett behov av en ny aktör på företagsmäklarmarknaden med den kompetens som krävs för en effektiv process.

– När jag själv anlitade en mäklare för att sälja mina butiker slutade det med att jag i stort sett sålde dem själv, säger Lasse Heino, grundare av Stockholms Företagsmäklare. Jag kände att det här är en bransch där jag kan bidra. Göra bättre.


Stockholms Företagsmäklare AB startades 2011.  Mäklarfirman har en stabil verksamhet med samarbetspartners i form av jurister och revisorer som borgar för att processen från sälj till köp i slutändan ger två nöjda parter med tydliga avtal.


– Vi tar hand om hela processen vad gäller restaurang- och caféförsäljning, berättar Lasse. Det är en hög omsättning på den här marknaden. De flesta restauranger och caféer byter ägare vart tredje till vart femte år - det är där jag kommer in. Jag har fått samma objekt flera gånger och jag ser det som ett gott betyg till mig som mäklare.


183102 SFM1


Mäklarfirman arbetar utifrån ett stort kontaktnät, ärlighet, rak kommunikation och att vara tillgängliga – förutom den kunskap och kompetens de erbjuder i form av ekonomi, juridik och kännedom om marknaden.


– Vi vill att man ska kunna lita på oss. Om du ska köpa en restaurang, gör din läxa. Ta kontakt med företagsmäklare, revisorer, jurister och övriga branschkunniga för att få inputs. Vi arbetar med att analysera marknaden dagligen och har en god kännedom om trender, priser och vad som händer i restaurang- och cafébranschen på Stockholmsmarknaden. Du behöver också ha en välgrundad affärsplan då du även ska möta kraven från hyresvärdar och finansiärer, förklarar Lasse. Vi samlar data från alla de överlåtelser vi gjort de senaste tre åren och får på så vis en korrekt bild av var marknaden står prismässigt och vad våra kunder kan förvänta sig.


En företagsmäklare anlitar du för att få bästa möjliga affär. Det är ofta en komplex och emellanåt utdragen process, som kan innebära juridiska problem att övervinna för den som inte är van att hantera den här typen av processer vad gäller avtalsskrivningar och olika juridiska dokument. En företagsmäklare bevakar dina intressen och strävar efter att ge dig bästa möjliga resultat.


­– Hos oss finns ett gediget kundregister med befintliga och potentiella köpare. Vi har byggt upp ett stort kontaktnät genom åren, berättar Lasse. Vi arbetar både med öppna försäljningar och försäljningar med sekretess. Det är också viktigt att en försäljning genomförs på ett diskret och snyggt sätt för att inte störa den position företaget idag har på marknaden.


Stockholms Företagsmäklare samordnar de tjänster som affären omfattar och kräver: rådgivning, eventuella advokater, revisorer och/eller bankkontakter.


– Du anlitar oss för att undvika problem. Vår styrka är att vi skapar förtroende hos kund och ger trygghet samt har ett starkt personliga engagemang, säger Lasse. Det här är något vi gör på heltid, varje dag, hela året om­!

Läs mer...

2018-06-18 11:30

184056 BW1

Garanterar sänkta energikostnader

Artikel Bewe Energiteknik förundras över hur få fastighetsägare det är som verkligen förstår hur mycket pengar det går att spara, och hur stor den miljömässiga insatsen blir, genom att göra en grundlig utredning...
184016 AV1

Aiverts Värme – håller trycket uppe

Artikel Trådarna om felsökning och egenservice av expansionskärl är frekventa på öppna forum på internet. Många som inte kan själva vill lösa sina problem med hjälp av andra som måhända inte heller riktigt kan...

  Faktaruta

  • Stockholms Företagsmäklare AB
  • E-post
  • Hemsida
  • Adress:
   Karbyvägen 2b
   134 66 INGARÖ
  • Telefon: 08-599 970 90
  _Skincity-pressbild

  Eldsjälen bakom skönhetsimperiet

  Professionell hudvård online

  __ProgrammeraMera2016KarinNygards2

  Digitalisera skolan

  Karin Nygårds sprider digital kunskap i skolans värld

  _Anette2

  Stockholms affärsänglar

  Investerar i unga, innovativa företag

  Arkiv