145077---senzaGlutine

Sveriges första glutenfria butik

Som glutenintolerant är det ett paradis att besöka Senza Glutine i Stockholm. Här slipper man att läsa på förpackningarnas baksida, allt är nämligen glutenfritt, och dessutom riktigt gott. Pastan, kakorna och flingorna smakar precis som man minns dem.

   – Vi erbjuder det bästa som Italien har att erbjuda, och det är något helt annat än det som vi ser på glutenhyllan i en vanlig svensk livsmedelsbutik”, försäkrar butikens delägare Alexandra Almquist.

Allting började med en vistelse i Italien där Alexandra, som själv är glutenintolerant, upptäckte ett fantastiskt utbud av produkter som hon kunde äta.
   – När det kommer till glutenfri kost ligger Italien i framkant. De har ett betydligt bredare utbud, men det finns också stora skillnader i fråga om kvalitet och smak. För mig var det underbart att upptäcka pasta som smakade som vanlig pasta.
Det blev starten för Senza Glutine. Tillsammans med sina föräldrar driver hon i dag den första butiken med glutenfri kost i Sverige. Eftersom de köper in stora kvantiteter kan de erbjuda bra priser.


Folk från hela Sverige kan ta del av utbudet via företagets nätbutik. Fraktpriserna är låga och handlar man över 498 kronor är det till och med fraktfritt.

   – Många av dem som handlar hos oss utbrister små glädjerop. Precis så som jag själv gjorde den där gången i Italien när jag gick in i en sådan här butik för första gången och kunde köpa precis vad jag ville. Från hamburgerbröd till focaccia och goda bars.
   – Samtidigt är vi också en utmärkt återförsäljare till restauranger, caféer och cateringföretag, understryker Alexandras pappa Peter Almquist.

Efterfrågan på glutenfritt ökar stadigt och att då kunna erbjuda genomtänkta alternativ ger betydande mervärden.
   – De som måste äta glutenfritt tar ju med sig hela sällskapet till sådana ställen där de även själva kan äta gott.

2014-09-12
Dela artikel
banner image

Sponsrade artiklar

Artiklar publicerade på webbplatsen som inte är märkta redaktionellt är betalda samarbeten.

Den här webbplatsen använder cookiesför statistik och användarupplevelse.

Enterprise Magazine använder cookies för att förbättra din användarupplevelse, för att ge underlag till förbättring och vidareutveckling av hemsidan samt för att kunna rikta mer relevanta erbjudanden till dig.

Läs gärna vår personuppgiftspolicy. Om du samtycker till vår användning, välj Tillåt alla. Om du vill ändra ditt val i efterhand hittar du den möjligheten i botten på sidan.

Cookies