134004_lilla_siam.1
134004_lilla_siam.2
134004_lilla_siam.1
134004_lilla_siam.2

Thai går hem i Östersund

Lilla Siam var först ut i Östersund med thaimat och lunchbuffé. Snart har det gått tio år sedan starten och än i dag serverar ägarna Roger Oscarsson och Jing Kayankarn smakfulla rätter till ortsbor och besökare. Läget nära centralstationen gör att många förbiresande tittar in.

Thaimat har seglat upp som en svensk matklassiker. Aldrig förr har vi ätit så mycket från det thailändska köket och ständigt utvecklas våra matvanor. Det är något som Lilla Siam blivit mästare på att förhålla sig till. Här fångar man upp tendenserna i tiden och serverar, utöver vällagad thai, även andra nationaliteters succérätter. Som exempelvis dumplings och sushi.

– När vi öppnade upp Lilla Siam var thai något relativt nytt i Östersund. I dag är läget helt annorlunda och thai finns i vartannat gatuhörn. Det känns roligt att ha varit stadens föregångare, konstaterar Jing Kayankarn som driver restaurangen tillsammans med maken Roger Oscarsson
Och visst har Lilla Siam introducerat både det ena och det andra till sina matintresserade gäster. Lunchbufféerna var även de ett sällsynt inslag när Lilla Siam drog i gång för tio år sedan. På frågan vilka de populäraste maträtterna är svarar Jing:
– Risnudelrätten Pad Thai och kyckling men jordnötssås är två givna succéer. Många älskar dem! Vi brukar ofta köra ett erbjudande eftersom det kan vara uppskattat hos kunden att testa något nytt. Just nu är exempelvis vietnamesiskt hett, så det är en nyhet vi vill introducera på menyn.

Att plocka det bästa ur flera kulturer tycks vara ett framgångsrecept. Samtidigt har allt sin grund i något så självklart som de riktigt bra råvarorna. Oavsett lunch, à la carte eller catering är det en bra bas och goda matkunskaper som väger tyngst. Det borgar för god mat!
– Just kring student och bröllopstider har vi en hel del större beställningar och cateringen ökar i popularitet, säger Roger Oscarsson. Kikar vi i stället på restaurangbesöken får de exempelvis ett uppsving runt Alla hjärtans dag. Det passar att äta thai alla dagar på året!


Foto: Tommy Andersson Photography

2013-08-27
Dela artikel
banner image

Sponsrade artiklar

Artiklar publicerade på webbplatsen som inte är märkta redaktionellt är betalda samarbeten.

Den här webbplatsen använder cookiesför statistik och användarupplevelse.

Enterprise Magazine använder cookies för att förbättra din användarupplevelse, för att ge underlag till förbättring och vidareutveckling av hemsidan samt för att kunna rikta mer relevanta erbjudanden till dig.

Läs gärna vår personuppgiftspolicy. Om du samtycker till vår användning, välj Tillåt alla. Om du vill ändra ditt val i efterhand hittar du den möjligheten i botten på sidan.

Cookies