_Lapital-1185063 SL1

Tidlöst vackert med natursten

Byt ut bänkskivan i köket och få en helt ny känsla i hela hemmet. Natursten är ett material som har en alldeles egen karaktär i form av olika uttryck och färgskiftningar. Slitstark, snyggt och tidlöst.

De flesta kökslösningar idag är öppna ytor som gränsar till vardagsrum. Gränsen mellan rummen suddas ut och det är viktigt att ha ett kök som harmoniserar med resten av designen och inredningen. Stenskivor ger ett snyggt, rent och estetiskt tilltalande intryck. Natursten är dessutom hållbart och användartåligt, tidlöst och neutralt, vilket gör att sten passar både en mängd olika färger och inredningsstilar. Det är klokt att ta hjälp av en kunnig naturstensproducent för att förstå vad som gör sig bäst i just ditt kök, eller i övriga delar i hemmet, avseende förväntningar och användningsområde. 


Stenfirma Lapital AB drivs av paret Said och Suheyla Azizi . Fabriken är Stockholms största och en av Sveriges modernaste produktionsanläggning inom stenhuggeri. Anläggningen finns i Kungsängens industriområde i Stockholm. Said och Suheyla ger sin syn på betydelsen av stenskivor i köket och hemmet.


– För att renovera ditt kök behöver du inte alltid byta ut hela köket med stommar och allt, säger Said. Du kan fräscha upp känslan väldigt mycket bara genom att byta ut dina bänkskivor och eventuellt måla om skåpsluckorna. Vi ser att många som ska sälja sina hem vill lyfta värdet på boendet och ser en bänkskiva i natursten som en ren investering. Pengar som enkelt räknas hem vid försäljning. För den som önskar bo kvar kan byta av en bänkskiva ge känslan av ett helt nytt kök! 


Butik och showroom finns på Lidingö. Produktionsfabriken och tillhörande showroom finns i Kungsängen, med över 7000 kvadratmeter fabrik och lager för inom- och utomhusstenar. Företaget har även ett litet showroom på Södermalm som välkomnar kunder och besökare. 


185063 SL3


– Hos oss kan du få kika in i produktionsfabriken, säger Suheyla. Vi har ett generöst showroom med hundratals visningsobjekt i granit, marmor, komposit och kalksten samt diskhoar, blandare, handfat med mera. Detta showroom ligger i direkt anslutning till fabriken. Du kan se på plats hur vi tillverkar ditt kök. Hur vi fräser en sten, eller slipar en kant, för att den ska måttanpassas till ditt kök. 


Stenfirma Lapital AB, är en av de stora aktörerna vad gäller produktion av bänkskivor och fönsterskivor till kök, badrum och övriga ändamål. Skivorna består av natursten i form av granit, marmor, kalksten och komposit. Stenfirman stoltserar med över hundra olika sorters inom natursten och komposit. natursten. Stenarna kommer främst från Italien och Spanien. 


– Vi arbetar med gigantiskt stora skivor och hanterar alla sorters sten. Råvaran kommer från Italien eller Spanien. Vi skräddarsyr utifrån våra kunders behov. Vi mäter ert kök med en mycket avancerat mätutrustning. Vi tillverkar bänkskivorna, kör ut dem, bär in dem och monterar dem på plats. För den som behöver hjälp att demontera gamla skivor eller kök hjälper vi till med det också. 

Läs mer...

2018-10-12 11:15

193044 DS4

Året runt - till destination Stegeborg

Artikel Det är lätt att bli hemmablind. Många bokar slentrianmässigt en charterresa till Kanarieöarna, när det finns så mycket oupplevt att se i Sverige. Har du varit i Stegeborg?
193002 HT5

Mat, möten och människor - i Ljungby

Artikel En trio syskon är Ljungbys mest uppskattade festfixare. Tillsammans driver de Hotel Terraza som lockar såväl affärsresenärer som turister, konferensgäster och de festglada.

  Faktaruta

  • Stenfirma Lapital
  • Hemsida
  • Facebook
  • Adress:
   Symmetrivägen 9
   196 37 Kungsängen
  • Telefon: 08-770 70 70
  _Skincity-pressbild

  Eldsjälen bakom skönhetsimperiet

  Professionell hudvård online

  _Anette2

  Stockholms affärsänglar

  Investerar i unga, innovativa företag

  Marre1_webb

  Mästerfrisören Marre

  Har aldrig en dålig dag

  Arkiv