172003 TL0172003 TL1172003 TL2

Skapar lycka i din trädgård – från planering till plantering

På lilla personliga Trädgårdslycka arbetar trädgårdsmästaren Johanna Rahl med sina fem utbildade trädgårdsskötare. Med stor entusiasm och glädje delar de mer än gärna med sig av sina kunskaper och sin kärlek till allt som rör trädgård.

När Johanna Rahl för drygt tre år sedan startade Trädgårdslycka med sin dåvarande kollega Lisa Bergström, rådde inga tvivel om vad företaget skulle heta.


– Att sprida trädgårdslycka präglar allt vi gör. Vi vill väcka människors intresse och ge dem möjlighet att njuta av sin trädgård, summerar Johanna.  


Alla utom en som arbetar i företaget är utbildade inom trädgård, med gedigen erfarenhet av växter, design och skötsel.


– Vi trivs verkligen tillsammans, delar med oss av våra kunskaper och vidareutbildar oss regelbundet allihop, säger Johanna.


Hon månar om företagets lokala prägel och arbetar främst längs sträckan Landskrona–Båstad. Trädgårdslycka erbjuder design, rådgivning, skötsel och anläggning av trädgårdar. Plantering, höst- och vårstädning, anläggning av rabatter och gångar är bara några få exempel.


– Vi vänder oss till alla som behöver hjälp med sin trädgård och ger dem trädgårdslycka. Kanske hinner man inte med den eller kanske orkar man av olika anledningar inte sköta om den, säger Johanna.


172003 TLtext


För dem som anlitar Trädgårdslycka för planering av hela eller delar av trädgården inleds samarbetet med ett möte där man tittar på trädgården och lyssnar på hur kunden tänker kring vad som ska göras.


– Jag rekommenderar att man bokar in en två timmar lång konsultation. På den tiden hinner vi göra en enkel skiss baserad på kundens önskemål, säger Johanna och tillägger att det bästa är om man förberett sig genom att ta fram en karta över tomten.


– På så sätt får man ännu mer ut av tiden.


Trädgårdslycka arbetar i stort sett hela året, där den stundande våren är den tid som är mest hektisk. Eftersom vissa årstider bokas upp snabbare, råder Johanna sina kunder att höra av sig i god tid.


– Många bokar faktiskt in vårstädningen redan i december, säger hon.


Månaderna runt årsskiftet är lite lugnare för en trädgårdsmästare och därför är detta en perfekt tid för den som vill planera om i sin trädgård att höra av sig, men redan i februari inleds vårsäsongen med beskärning av fruktträd.


– Under vårvintern beskärs äpple- och päronträd medan körsbär och plommon ska vänta till sensommaren, förklarar Johanna.


För dem som vill sköta sin trädgård på egen hand har Johanna naturligtvis en mängd råd att dela med sig av.


– Grundläggande är att välja växter som passar på platsen och jag brukar uppmana mina kunder att titta in till grannarna för att se vad som trivs i deras trädgårdar, säger hon.

Läs mer...

2017-03-08 14:15

 

I faster Veras anda

Artikel För att komma ur en tillvaro som missbrukare är rutiner, en känsla av tillhörighet och en vilja att förändras, viktigast av allt. På Faster Veras Behandlingshem i Tärnsjö arbetar man för att motivera de...
181049 AC5

Ungdomar och personal med lösning i fokus

Artikel Alba Camp i Partille är som ett HVB-hem, med skillnaden att ungdomarna har varsin lägenhet. Här arbetar personalen och ungdomarna med ett lösningsfokuserat förhållningssätt. Grundvärderingen är att hjälpa...

  Faktaruta

  • Trädgårdslycka i Skåne AB
  • E-post
  • Hemsida
  • Facebook
  • Adress:
   Björkehusvägen 1
   266 75 Hjärnarp
  • Telefon: 0700-91 21 61
  _Anette2

  Stockholms affärsänglar

  Investerar i unga, innovativa företag

  Spår-bild

  Podcasten Spår

  Oskyldigt dömda måste kunna få upprättelse

   _Bild 15

  Persisk Mat

  Följ med på vägen till det persiska köket

  Arkiv