194091 SCB1194091 SCB2

Unik i sin bransch

Med stor erfarenhet av lastbilar och bilar startade paret Morgan och Marie Nilsson, Skaraborgs Chaufförsbemanning. Här lägger de fokus på bra service och nöjda kunder men också på att personalen ska trivas.

Genom att anlita ett chaufförsbemanningsföretag finns den stora fördelen att veta att man aldrig står utan chaufför till jobbet som ska utföras. 


Morgan Nilsson är uppväxt med motorer då hans pappa både körde lastbil och även hade ett eget bussbolag.


      – Jag har alltid haft ett stort intresse för bilar och lastbilar. Jag beslutade mig för att ta ett lastbilskort eftersom det var det jag kunde. 


Morgan jobbade till en början som anställd men trivdes inte riktigt på företaget men kände att han ville fortsätta köra lastbil.


       – Har man en gång varit ute på vägarna så försvinner man inte därifrån, det blir en livsstil. Jag sa upp mig och bestämde mig för att starta eget med målsättningen att behandla all personal på ett bra sätt.


En tid innan hade han träffat sin nuvarande fru Marie och under 2010 både gifte dom sig och startade det gemensamma företaget Skaraborgs Chaufförsbemanning AB, som till en början hette Morgans Lotstjänst. Även Marie hade stor erfarenhet av fordonsbranschen då hon både jobbat som taxi- och lastbilschaufför. 


        – Jag kände efter en tid att det inte riktigt var min grej då det är ganska tungt så jag slutade köra. Istället tar jag hand om papper i företaget och jobbar också halvtid på sidan av och det fungerar jättebra för oss.


När Morgan och Marie startade företaget var de i stort sett ensamma på marknaden som chaufförsbemanning. Idag har allt fler aktörer dykt upp men med bra personal och service kan man hålla sig kvar. 


       – Bemanningsföretag har många gånger ett dåligt rykte om att inte kunna ge tillräckligt med timmar till sina anställda men det är tvärtom hos oss och det är vi lite ensamma om i vår bransch.  Alla våra anställda har dessutom samma rättigheter som andra anställda på ett åkeri men här har dom bättre betalt och vi är även fackligt anslutna.


Totalt är de åtta anställda och framtidsvisionen är att kunna utöka och anställa några personer till. Även Morgans son har gått i pappas fotspår och jobbar idag hos dem. 


Morgan och Marie kompletterar varandra bra inom företaget, då de båda har gedigen erfarenhet av branschen men ändå har olika egenskaper. 


        – Marie är mer impulsiv och jag mer försiktig och snarare bromsar in lite. Vi har slitit för att bygga upp det här företaget och vi ska helt enkelt vara bäst. Med tiden finns det chans att verksamheten utvecklas men då inom lite andra inriktningar än lastbilar, säger Morgan.

Läs mer...

2019-09-17 12:45

195031 ES2

Born in Småland

Artikel Elme Spreader is a company with a long heritage and has being a manufacturer of container spreaders for over 40 years. The company has a wide standard range and is always ready to offer customised solutions....
195061 AL1

IT-företag med mjuka värden

Artikel I nya lokaler har IT-företaget Atea utformat ett stort och modernt recycling-, logistik- och konfigurationscenter i Växjö. Företaget som är en ledande distributör och tjänsteleverantör i Norden inom IT-infrastruktur...

  Faktaruta

  • Skaraborgs chaufförsbemanning AB
  • Facebook
  • Adress:
   Spiken ankarvik
   53199 Lidköping
  • Telefon: 073-533 55 51
  _Skincity-pressbild

  Eldsjälen bakom skönhetsimperiet

  Professionell hudvård online

  __ProgrammeraMera2016KarinNygards2

  Digitalisera skolan

  Karin Nygårds sprider digital kunskap i skolans värld

  Spår-bild

  Podcasten Spår

  Oskyldigt dömda måste kunna få upprättelse

  Arkiv