171028 UB

Lagar dina bilplåtskador när olyckan är framme

På Upplands Bilplåt i Uppsala ska en plåtskadad bil lagas så snabbt som möjligt – fast utan att kompromissa på resultatet. Här gör man allt för att kunden ska kunna komma ut på vägarna så fort som möjligt igen.

Till Upplands Bilplåt på Stålgatan i Uppsala kommer det dagligen in bilar med plåtskador som behöver åtgärdas


– Vi har bara funnits i tre år men har växt väldigt fort. Vi försöker hjälpa kunden så mycket det går, säger Jonas Eriksson, en av tre delägare.


Plåtskadorna har i många fall uppstått vid kollision av något slag, och det kan vara mer än bara plåten som måste åtgärdas på bilen. Om det är fronten som är skadad kan det till exempel bli mycket mekanikerarbete, det är inte bara plåtslageri.


Men trots att uppdragen kan vara omfattande försöker Jonas och hans kollegor alltid att ha inne bilen så kort tid som möjligt på verkstaden, vilket också är anledningen till att de tar emot bilar på drop-in-besiktning.


– Då får kunden komma när de kan. Vi kollar snabbt på hur skadan ser ut, sen bokar vi tid för reparation när delarna har kommit, förklarar han.


Upplands Bilplåt tar in alla bilmärken, men är särskilt specialiserade på Peugeot, Mazda, Isuzu, Saab, Opel, Chevrolet och Mitsubishi. Kunderna är både privatpersoner och företag En kund som har krockat sin bil blir hänvisad av sitt försäkringsbolag till en verkstad som är specialist på bilens märke


– Vi försöker att ge kunden så bra hjälp som möjligt och ett bra bemötande. Eftersom vi är tre delägare arbetar vi nog extra mycket och är måna om kundens bästa, för vi vill ju att kunderna ska vara nöjda och att vi bibehåller ett gott rykte.


Att hitta bra personal som kan arbetet är dock inte alltid helt lätt, enligt Jonas. Så när han behövde nyanställa tog han kontakt med sin före detta lärare vid skolan i Enköping där de tre delägarna utbildade sig i karosseri.


– Vi tycker att fler ungdomar ska söka in på karosserilinjen eftersom det är ett roligt och varierande arbete. På grund av bristen av bilplåtslagare är behovet stort, det finns väldigt mycket jobb på marknaden.

Läs mer...

2017-02-01 13:45

183017 VIS1

God ventilation – en hälsofråga

Artikel Staffan och Andreas Nilsson, två bröder i Karlshamn i Blekinge driver ventilationsföretaget Ventilation i Syd. De vill öka kunskapen om ventilation och förståelsen för hur god ventilation påverkar din...
 

test

Artikel test
DriveNow_puff

Dela bil?

Carsharing är ett växande alternativ till egen bil.

_Anette2

Stockholms affärsänglar

Investerar i unga, innovativa företag

__MG_9672

Från förort till finrum

Bröderna Güven driver stans bästa krogar

Arkiv