132044moonthaikitchen

Upplev Thailand i Göteborg

Moon Thai Kitchen inträde i restaurangvärlden har tveklöst gjort Göteborg till en ännu roligare matstad. De två restaurangerna präglas av ett thaikoncept som påminner om Koh Phangan i Stockholm och ett besök sätter den kalla vintern på paus för en stund. Väggmålningar, thailändska inredningsmaterial och starka färger i kombination med utsökt god mat har en förmåga att göra det.


Redan när grundarna bakom Moon Thai Kitchen arbetade fram den sköna miljö, som är halva glädjen med ett besök på restaurangen, trängdes nyfikna besökare i dörren. De flesta hade nog på känn att detta skulle bli något extra. Det faktum att Peter Segerdahl, som är delägare tillsammans med Stina Bergström, dagligen bjöd in på guidad tur redan innan premiären, övertygade. Entusiasmen och engagemanget börjar in i minsta inredningsdetalj. Själva restaurang- och barmiljön arbetades fram noggrant under tre månaders tid. Fortfarande finputsas restaurangerna kontinuerligt och både lampor, tyger och möbler byts ut. Enligt Peter ska det alltid hända något i lokalen, Moon Thai Kitchen är levande i så många bemärkelser.

Nu har det hunnit gå tre år sedan Moon Thai Kitchen öppnade på Storgatan i Göteborg. Redan första året var det ett sådant tryck på restaurangen att man bestämde sig för att också berika Masthugget med en.
– Vi hittade en gammal pub där borta och körde samma trick där – slet ut allting och gjorde en thaihydda, berättar Peter Segerdahl som bland annat ligger bakom Spice på Kungstorget, Que pasa på Drottninggatan och GKSS i Långedrag.
Med andra ord är Peter en mycket van restaurangägare.

Moon Thai Kitchen har blivit mycket populärt. En vanlig lördag lagas i runda slängor drygt 500–600 rätter i köket på Storgatan – mat som inte bara lovordas av matgästerna utan även av matrecensenter. För att kunna bli ännu bättre på thailändsk matkultur har ägarna precis varit på inspirationsresa i Thailand. Ett utbud som sträcker sig utanför det vi ser i dag är därmed att vänta.
– Till sommaren kommer vi att få en topp på menyn som är lite roligare än det svenska thailändska köket. Mer fisk och skaldjur och ett roligare sätt att servera på, lovar Peter.

2013-04-08
Dela artikel
banner image

Sponsrade artiklar

Artiklar publicerade på webbplatsen som inte är märkta redaktionellt är betalda samarbeten.

Den här webbplatsen använder cookiesför statistik och användarupplevelse.

Enterprise Magazine använder cookies för att förbättra din användarupplevelse, för att ge underlag till förbättring och vidareutveckling av hemsidan samt för att kunna rikta mer relevanta erbjudanden till dig.

Läs gärna vår personuppgiftspolicy. Om du samtycker till vår användning, välj Tillåt alla. Om du vill ändra ditt val i efterhand hittar du den möjligheten i botten på sidan.

Cookies