185045 SDS1

Utforska, utvecklas och ha kul – med dans

Sundbyberg har etablerat sig som en av Stockholms starkaste dansstadsdelar, tack vare en av Sveriges färgstarkaste dansare: Helene Karabuda. Nu satsar hon vidare genom att starta Sundbybergs Dansskola.

Sundbybergs Dansskola slog upp portarna i maj 2018 och välkomnar alla som vill dansa, oavsett nivå och målsättning. 


Helene Karabuda är huvudlärare och konstnärlig ledare på Sundbybergs dansskola. Hon har omfattande erfarenhet av dansyrket som professionell dansare, koreograf och lärare i både Sverige och utomlands. Helene har alltid haft ett genuint intresse av att ge barn och unga en möjlighet att utrycka sig genom dans. Under elva år arbetade hon intensivt för att etablera en stark danskultur i Sundbyberg vilket gav henne utmärkelsen ”Årets Sundbybergare”, 2012. Nu tar hon dansen vidare som lärare och konstnärlig ledare för Sundbybergs Dansskola.


Sundbybergs Dansskola har kurser för barn, ungdomar och vuxna i ett antal olika stilar: dansmix, balett, och hiphop/show. 


– Vi utbildar små danskonstnärer, säger Helene. De elever som kommer till oss kommer senare att lämna oss med både en underbar känsla för dansen i sig och en känsla för danskulturen. Vi ser individer växa som dansare och vi lyfter dem, oavsett om de vill dansa av glädje för sin egen skull eller elitsatsa och ha en professionell framtid inom dansen. Vi har en dubbel målbild. Både ren och skär dansglädje och elitsatsning.


185045 SDS2


Pedagogiken bygger på att utforska, utvecklas och att ha kul. 


– Vi vill erbjuda våra elever bästa möjliga undervisning och få dem att se danskonsten även utanför den bubbla vi själva befinner oss i. 


– Den här förhoppningen, lusten och passionen, i det vi bygger så starkt på, är att individerna kan skapa sina egna stilar och uttryck – den är så sjukt spännande. Att de peppas och pushas i sin unikhet och att det uppstår nya uttryck och stilar i en genre som vi ännu inte satt orden på.


Barngrupperna på Sundbybergs dansskola startar vid fyra års ålder och uppåt. Ungdomsgrupperna från elva och uppåt, och det finns även vuxengrupper.  


– Vi vill att de ska få med sig att tycka om sig själva, vilket är nyckeln till att tycka om andra och vara nyfiken på sin omgivning. Att de får lära sig att uppleva äkta dansglädje både för att dansa ur sig energi och dansa till sig energi. Eller om de så önskar – få dansen som sitt yrke. 

Läs mer...

2018-10-16 11:30

186014 PS1

Nystartad skola med inkludering och trygghet i fokus

Artikel På Palmbladsskolan i Uppsala råder härlig och inspirerande nybyggaranda hos både ledning, lärare och elever. Som en av Sveriges första skolor deltar man i ett forskningslett projekt rörande hur man bäst...
186021 ST1

Futuristisk tandvård

Artikel Från och med 80-talet är det många svenskar som har rensat sina tänder på amalgam för att ersätta det med de mindre farliga plastfyllningarna och porslinsinlägg, som är tidskrävande för både tandtekninker...

Faktaruta

__MG_9672

Från förort till finrum

Bröderna Güven driver stans bästa krogar

_Skincity-pressbild

Eldsjälen bakom skönhetsimperiet

Professionell hudvård online

____Sandra4_SV

Sandra vann kampen mot cancern

Nu vill hon stötta andra

Arkiv