185045 SDS1

Utforska, utvecklas och ha kul – med dans

Sundbyberg har etablerat sig som en av Stockholms starkaste dansstadsdelar, tack vare en av Sveriges färgstarkaste dansare: Helene Karabuda. Nu satsar hon vidare genom att starta Sundbybergs Dansskola.

Sundbybergs Dansskola slog upp portarna i maj 2018 och välkomnar alla som vill dansa, oavsett nivå och målsättning. 


Helene Karabuda är huvudlärare och konstnärlig ledare på Sundbybergs dansskola. Hon har omfattande erfarenhet av dansyrket som professionell dansare, koreograf och lärare i både Sverige och utomlands. Helene har alltid haft ett genuint intresse av att ge barn och unga en möjlighet att utrycka sig genom dans. Under elva år arbetade hon intensivt för att etablera en stark danskultur i Sundbyberg vilket gav henne utmärkelsen ”Årets Sundbybergare”, 2012. Nu tar hon dansen vidare som lärare och konstnärlig ledare för Sundbybergs Dansskola.


Sundbybergs Dansskola har kurser för barn, ungdomar och vuxna i ett antal olika stilar: dansmix, balett, och hiphop/show. 


– Vi utbildar små danskonstnärer, säger Helene. De elever som kommer till oss kommer senare att lämna oss med både en underbar känsla för dansen i sig och en känsla för danskulturen. Vi ser individer växa som dansare och vi lyfter dem, oavsett om de vill dansa av glädje för sin egen skull eller elitsatsa och ha en professionell framtid inom dansen. Vi har en dubbel målbild. Både ren och skär dansglädje och elitsatsning.


185045 SDS2


Pedagogiken bygger på att utforska, utvecklas och att ha kul. 


– Vi vill erbjuda våra elever bästa möjliga undervisning och få dem att se danskonsten även utanför den bubbla vi själva befinner oss i. 


– Den här förhoppningen, lusten och passionen, i det vi bygger så starkt på, är att individerna kan skapa sina egna stilar och uttryck – den är så sjukt spännande. Att de peppas och pushas i sin unikhet och att det uppstår nya uttryck och stilar i en genre som vi ännu inte satt orden på.


Barngrupperna på Sundbybergs dansskola startar vid fyra års ålder och uppåt. Ungdomsgrupperna från elva och uppåt, och det finns även vuxengrupper.  


– Vi vill att de ska få med sig att tycka om sig själva, vilket är nyckeln till att tycka om andra och vara nyfiken på sin omgivning. Att de får lära sig att uppleva äkta dansglädje både för att dansa ur sig energi och dansa till sig energi. Eller om de så önskar – få dansen som sitt yrke. 

Läs mer...

2018-10-16 11:30

193023 HA1

Sveriges mest jämlika advokatbyrå

Artikel ”Vi har ifrågasatt. Vi har skrivit artiklar och insändare för att synliggöra branschen utifrån arbetsvillkor, jämlikhet och önskan att inte alla vill bli delägare”, säger Anette Hansson Ahl, advokat och...
193033 SS1

”Vad vill du göra idag?”

Artikel Varbergs populäraste skönhetssalong tar ett helhetsgrepp från topp till tå med eftertraktade behandlingar och utbildningar.

Faktaruta

Holknekt_webb3

Per Holknekt

Från brädan till scenen

Spår-bild

Podcasten Spår

Oskyldigt dömda måste kunna få upprättelse

6

Löwengrip

Från bloggare till influencer och superentreprenör. En 14 år lång resa som fostrat en kvinnlig entreprenör med en enormt stark förankran i samtid och samverkan. Nu med det nya varumärket Löwengrip.

Arkiv