143134-kenthsMatsalar

Vällagad mat efter varje sällskaps önskemål

Med ett centralt läge nära tunnelbana, pendeltåg och bussar, samt det faktum att all mat lagas från grunden, är Kenths matsalar & festvåning i Kista unik i sin nisch. Medan många lunchrestauranger köper halvfabrikat maler man här sin egen köttfärs.

– Det är många som uppskattar vårt sätt att arbeta. Min fru, som också arbetar här, börjar varje morgon med att baka bröd till lunchen. Vi utgår alltid från säsongens råvaror samt vad våra leverantörer har att erbjuda för tillfället, berättar Kenth Högstedt som driver Kenths matsalar & festvåning.


Han tog över lokalen för åtta år sedan. Den var då inrökt med heltäckningsmatta och spår efter en lång tid av fester. En genomgående renovering gjordes och Kenth bestämde sig för att satsa på vällagad lunch och endast ha öppet kvällstid för bokningar, till skillnad från den tidigare ägaren som hade fester nästan dagligen.
– Vi har runt 280 platser, men vid vissa tillfällen har vi ordnat fest för 330 personer. Och lokalen är ultimat för att ha privata fester i. Vi ordnar mat och dryck och det är lätt att ta sig hit, transportmässigt finns både tunnelbana, pendeltåg och bussar strax utanför. Vi ligger centralt vartifrån man än kommer, menar Kenth.


I lokalen finns flera barer och möjligheter för olika aktiviteter. Menyn som erbjuds är bred och en av favoriterna är den amerikanska buffén med bland annat kyckling, rostbiff, coleslaw och cheesecake. En annan variant är den italienska buffén.
– Vi har flera menyförslag på hemsidan som gästerna kan välja mellan när de bokar. Men vi kan även anpassa maten efter de önskemål som finns i varje sällskap, både när det gäller innehållet och storleken på buffén, förklarar han.


Kenths matsalar & festvåning ordnar även mycket mat och fika till konferenser, både på plats i lokalen och som levereras externt. Flera skolor och boenden i både Kista och Rinkeby köper sin mat från restaurangen, liksom många företag som vill ha hämtmat till sina anställda.
– Både vid lunch och vid beställningar lagar vi mat som hämtas som take away. Vi har även många stamgäster som äter här. Många uppskattar att all mat verkligen är lagad från grunden och att de då vet vad den innehåller, förklarar Kenth, som själv gått den långa vägen och redan som tonåring började jobba i ett kök.
– Jag har ingen restaurangutbildning, men en väldigt lång erfarenhet. Jag började i köket på Stadshuset innan jag gick till en annan restaurang i staden. Efter några år ville kocken där ha med mig som delägare, sedan dess har jag alltid drivit restaurang.

2014-04-11
Dela artikel
banner image

Sponsrade artiklar

Artiklar publicerade på webbplatsen som inte är märkta redaktionellt är betalda samarbeten.

Den här webbplatsen använder cookiesför statistik och användarupplevelse.

Enterprise Magazine använder cookies för att förbättra din användarupplevelse, för att ge underlag till förbättring och vidareutveckling av hemsidan samt för att kunna rikta mer relevanta erbjudanden till dig.

Läs gärna vår personuppgiftspolicy. Om du samtycker till vår användning, välj Tillåt alla. Om du vill ändra ditt val i efterhand hittar du den möjligheten i botten på sidan.

Cookies