193031 CP2193031 CP3193031 CP1

Vandrarhem with a view

Ett engelskt uttryck lyder ”Don´t be a tourist, be a traveller”. En riktig ”traveller” bor på vandrarhem. En resenär som är intresserad av att uppleva och socialisera. Ett utmärkt sätt att få kontakt med människor från hela världen och att delge varandra tips om vad som är sevärt.

På Hälsobrunnsgatan i Stockholms hjärta ligger ett vandrarhem som är en riktig liten pärla bland vandrarhem. För mellan 120 till 270 kronor per natt får du en upplevelse som är svår att slå för vilket fancy cityhotell som helst oavsett prisnivå. Crafoord Place drivs med en mysig och inkluderande hemma-hos-känsla av Sevasti Rikoudi och hennes man Apostolos Georgiadis. 


       – Vi driver det här stället vidare i samma fina anda som dess tidigare ägare, Ingrid. Vandrarhemmet har funnits i ungefär tio år. Det enda vi känner att vi önskat förändra är möjligheterna för våra gäster att få ännu mer tillgång till den fantastiska utsikten. 


Crafoords Place består av nio rum med totalt 48 bäddar. Det är ombonat, varmt, vänligt, hemtrevligt och med ett svårslaget läge. Åtta våningar upp. Utsikten är vidunderlig. Alla rummen har fönster mot Stadshuset och stadskärnan. Promenadavståndet från Cityterminalen är tio minuter. Stadens större shoppingstråk nås på fem-sex minuters promenad och runt hörnet finns Vasaparken. Trots närheten till allt är det ett väldigt lugnt läge. Vandrarhemmet bygger på sovsalar med våningssängar. Det finns även möjlighet att hyra två rum med tre bäddar för egen del. Kök, toalett, duschar och vardagsrum delas med övriga gäster. 


      – Vi är så stolta över de vackra vyerna och har renoverat varsamt genom att lyfta upp sittgrupperna i köket så att alla ska kunna njuta av den utsikt vi erbjuder genom fönstren. 


Gästerna kommer från hela världen och även om en normalgäst snittar på en ålder mellan 20 till 35 år börjar fler och fler ensamresenärer som passerat medelåldern ta in på vandrarhem. 


       – Våra gäster är ofta väldigt sociala. De knyter kontakt med varandra och delar reseberättelser. Det är fantastiskt för oss att få vara delaktiga i det och veta att hos oss träffas människor som kommer från alla möjliga delar av jordens hörn, med olika bakgrunder och kulturer. Somligas vägar korsar för en eller ett par nätter och andra håller kontakten och blir vänner för livet. 


Paret öppnar under sommaren 2019 ett vandrarhem i Aten i samma anda som Crafoord Place och med samma namn. Visionen är att expandera med fler vandrarhem runt om i världen. 


       – Vi kan inte tänka oss ett mer givande arbete. Vi vill verkligen erbjuda bästa möjliga vistelse hos oss på Crafoord Place och i Stockholm, för alla våra gäster, ler Sevasti. 

Läs mer...

2019-09-23 14:30

Hemsida
195006 YOU1

Skönhet på nätet

Artikel You.se och Glamma.se är nätbutikerna som satsar på skönhetsprodukter med snabba leveranser och konkurrenskraftiga priser och deras mål är att bli en av de största på marknaden. – Vi vill fortsätta att...
195019 LP2

Bemanningsföretag med helhetstänk

Artikel Genom att bemanna rätt person på rätt plats vill Lärarpartner bidra till lärande och utveckling hos barn och unga samtidigt som kunderna får vardagen att fungera. – Vi vill göra skillnad och våra vikarier...

Faktaruta

  • Crafoord Place
  • Email
  • Adress:
    Hälsobrunnsgatan 10
    113 61 Stockholm
  • Telefon: 070-074 47 06
_webb_BI1

Caia cosmetics

Skönhet är bra självkänsla och ett vackert leende enligt grundarna av det nya raketvarumärket inom smink: Caia cosmetics. 

Spår-bild

Podcasten Spår

Oskyldigt dömda måste kunna få upprättelse

Holknekt_webb3

Per Holknekt

Från brädan till scenen

Arkiv