192 026 BS 1192 026 BS 2192 026 BS 3192 026 BS 4

Varmt, vänligt och avslappnat!

Bagarstugans Brasserie & Bistro satsar så det står härliga till. Lagom till våren i uppdaterad och tillsnyggad kostym. ”Ambitionen är att bli Norrköpings skönaste brasseri”, säger Dayanna Palleres.

       Lagom till våren står ett nyrenoverat Bagarstugans Brasseri & Bistro, Knäppingeborgsgatan 3 i Norrköping färdigt. Visionen är att skapa ett ställe som välkomnar alla. 

       – Nu får Bagarstugan en ny och uppfräschad kostym, ler Dayanna Palleres stort. Tillsammans med vår arkitekt har vi lagt många timmar på att höja mysfaktorn. Vi skapar en restaurang för alla generationer. Jag känner verkligen ”äntligen!”. Här ska du kunna sjunka ned i en fåtölj för att fika eller koppla av. Vi serverar frukost, lunch, affärsluncher, afterwork och middag för såväl ungdomar, singlar som par, familjer och stora sällskap. 

       Dayanna förklarar hur de känt att Norrköping har saknat ett liknande ställe. Kärleken till den mysiga staden är stor och de vill skapa ett likaledes mysigt ställe där människor ska trivas. En samlingsplats för att umgås, kanske stanna till i baren för att ta ett glas vin och något lättare att äta. 

       Bagarstugans Brasserie & Bistro satsar stort på menyn. Smakerna är moderna, med tydliga influenser från kontinenten. Alltifrån klassiska kötträtter till nya smaker och veganska alternativ. 

       – Vi utökar antalet veganska rätter. Vi vill erbjuda mer än bara sallad. Det här är en viktig del av vårt kök, att vi ska kunna bemöta efterfrågan då fler och fler väljer veganskt som livsstil. 

       Det finns många knep för att bli omtyckt och älskad av alla på jobbet. Ett är att ta med sig ugnsvarma kardemummabullar till morgonmötet. Dayanna skrattar: 

       – Våra degar är superviktiga för oss. Vi gör allt från grunden. Surdegskulturen är vår egen bebis, helt utan tillsatser eller jäst. Att baka bröd är en långsam och kärleksfull process, degen kalljäser och bröden bakas i stenugn. 

       Ekologiskt och lokalproducerat är ett att ledorden. Mjölet kommer från lokala Orga kvarn. Fisken från S:t Anna skärgård och köttet från Waldemarsviksområdet. Dryckerna köps in från lokala småskaliga producenter. 

       – Vi vill servera lite annorlunda drycker i stället för bara mineralvatten och läsk. Vi erbjuder must, cider och även alkoholfritt från lokala bryggerier. De kommer hit med sitt sortiment i ett par påsar för att visa vad de har, ler Dayanna. Vi köper in det som du som gäst kanske bara hittar här. 

       Planen är att utöka den redan genomarbetade menyn med street food: smårätter med asiatisk och europeisk touch för sällskap som vill umgås genom att äta och dela på stora fat med smårätter eller för den som önskar något lättare. 

        – Vår ambition är att bli stans skönaste brasseri, avrundar Dayanna. En plats att umgås som serverar rejäl, genuin mat, lagad på fina råvaror, till vettiga priser!

Läs mer...

2019-04-10 11:00

Meny
webb1

Sociala medier för företag på rätt sätt

Artikel 7 av 10 små till medelstora företag finns på sociala medier. De stora företagen har funnits där sedan en tid tillbaka. Sociala plattformar är ett bra sätt att komma i kontakt med kunderna på deras nivå....
193004 JM1

Söderköpings Caféprofiler – Lisbeth och Kenth

Artikel De två charmigaste caféerna i Söderköping drivs av Lisbeth Tornelid och hennes man Kenth, Farmors café som ligger i Kanalhamnen i Söderköping och Café Jägmästargården på parets gård i Lund, som ligger...

Faktaruta

  • Bagarstugans Brasseri & Café
  • Email
  • Hemsida
  • Facebook
  • Adress:
    Knäppingborgsgatan 3
    602 26 Norrköping
  • Telefon: 011–470 20 20
Marre1_webb

Mästerfrisören Marre

Har aldrig en dålig dag

____Sandra4_SV

Sandra vann kampen mot cancern

Nu vill hon stötta andra

Spår-bild

Podcasten Spår

Oskyldigt dömda måste kunna få upprättelse

Arkiv