155069 JK
155069 JK0
155069 JK1
155069 JK
155069 JK0
155069 JK1

Växande kebabveteran tror på kvalitet

Önder Tulunay, mannen bakom Järfällabaserade Jasmins Kebab, är närmast legendarisk i branschen som han varit i sedan 1993. Han är känd över hela landet för sin kebab. Faktum är att det är hans kebab, gjord på 100 procent nötkött, som säljs i princip i alla gatukök.

De allra flesta av oss har någon gång njutit av en kebab, antingen på gatuköket eller restaurang. Chansen att det är just Jasmins Kebab som ligger bakom det kött du ätit är stor. Företaget tillverkar både färdiggrillad kebab, liksom kebab på så kallad stock, och är landets största leverantör. Sibylla, Axfood, Servera och Martin Olsson är ett axplock bland de större kunderna. Hos Jasmins Kebab möts de genuint turkiska smakerna och de svenska kvalitetskraven. Resultatet? En perfekt matchning.


Receptet är givetvis hemligt, men en sak kan Önder Tulunay(Jasmins Kebabs ägare och grundare) avslöja – maten innehåller alltid fina råvaror och inga tillsatser.


Önder är bankmannen som blev bil- och bussmekaniker för att sedan sadla om till matbranschen. Han kom till Sverige från Turkiet 1976 i samband med att hans far arbetade som diplomat på turkiska ambassaden. Hans mamma lärde honom tidigt att laga turkisk mat och det blev också maten som kom att bli det som Önder slutligen satsade på. Först hade han en pizzeria i Rinkeby, sedan gick han och en vän in i kebabbranschen. Inte mindre än tre ton kebab tillverkade vännerna i källarlokalen på 54 kvadrat.
   – Det är inte särskilt mycket, men det gick bra för oss. Vi satsade på kvalitet och kunde flytta till en större lokal, men fortsatte att växa och fick snart flytta till de nuvarande lokalerna, berättar Önder Tulunay, som dagligen provar det som Jasmins Kebab producerar.


   – Jag lever med kebab, säger han och ler.


Han fick snart patent på Kebcoprocessen, ett helautomatiskt och mycket effektivt sätt att producera kebabbitarna precis som vi vill ha dem – tunna, jämnstora och jämngrillade. Och snabbt går det också. Närmare bestämt fyra minuter från färs till färdig produkt, men en kapacitet på 620 kilo kebab i timmen.
   – Med processen blir det ingen kontamineringsrisk, det blir mindre svinn och kräver mindre personal, säger Önder Tulunay.


Numer producerar Jasmins Kebab även köfte, shish köfte, kebabburgare, hamburgare och nötfärs. Företaget som har satt ära i att konkurrera med kvalitet och inte pris, växer så det knakar och startar upp en fabrik i Tyskland för att möta den europeiska marknaden.

2015-08-26
Dela artikel
banner image

Sponsrade artiklar

Artiklar publicerade på webbplatsen som inte är märkta redaktionellt är betalda samarbeten.

Den här webbplatsen använder cookiesför statistik och användarupplevelse.

Enterprise Magazine använder cookies för att förbättra din användarupplevelse, för att ge underlag till förbättring och vidareutveckling av hemsidan samt för att kunna rikta mer relevanta erbjudanden till dig.

Läs gärna vår personuppgiftspolicy. Om du samtycker till vår användning, välj Tillåt alla. Om du vill ändra ditt val i efterhand hittar du den möjligheten i botten på sidan.

Cookies