192023 BB3192023 BB5192023 BB1192023 BB2192023 BB4

”Vi är med kunderna hela livet”

En blombukett som betyder. Till ett tillfälle som betyder. Födsel, födelsedag, bröllop och begravning. Blommor är för hela livet.

Pia Sjöstrand, som tillsammans med sin man Dick äger och driver Billdals Blommor i Nya Hovås, berättar om hur blomsterhandeln ser nya köpmönster hos konsumenterna. Blombuntar har fått en revival och idag köper allt fler ”plockblommor”. 

       – De flesta köper blommor några gånger om året. Till speciella tillfällen. Andra köper blommor regelbundet, en gång i veckan. Det är ofta unga pensionärer eller yngre trendmedvetna kunder som pyntar sitt hem med blommor. De köper blommor som plockgodis, en och en från vår blomsterkyl. Allt fler idag köper blommor till sig själva. 


192023 BB2


Då många av de mest populära krukväxterna är gröna växter får snittblommorna stå för att bidra med färg till hemmen. 


Billdals Blommor har funnits sedan 1992. I Hovås de senaste tio åren. Byggnaden som butiken ligger i är otroligt häftig. Butiken är oerhört snygg, fräsch och generös. 

       – Hela området är påkostat och snyggt, säger Pia. Det är väldigt genomtänkt och visionen att skapa personliga boenden i hög kvalitet med butiker, service, kultur, kontor och gemenskap utanför dörren ser ut att slå in. Grundtanken är att butikerna följa ett small shop-koncept. Vilket betyder att de ska vara så små och lokala att ägaren finns fysiskt på plats i butiken. 

       Billdals Blommor har bland det största utbudet av snittblommor i hela Göteborgsområdet. Här finns även krukväxter och krukor. 

        – Vi har specialiserat oss på krukor. Vi har bland annat ett stort sortiment av Danska Bergs Potter. Vi säljer också vaser från Ernst Kirchsteiger berättar Pia.

        358 av årets 365 dagar är blomsterhandeln öppen. Nyårsdagen, midsommardagen samt fyra söndagar under högsommaren har butiken stängt. Personalen är passionerat intresserad av blommor, människor och möten. De flesta har jobbat i företaget i många år. 

        Vackra, hållbara blommor för minnesvärda stunder eller bara för att du själv är värd det. 

Blommor har en säsong, så Pia uppmanar till att konsultera butiken i god tid innan bröllop, begravning, eller andra personliga stunder så att du får den bukett du önskar. 

      – Vi är med våra kunder hela livet, berättar Pia. Det är det jag tycker är så fint med att driva en blomsterbutik. Det är ju inte blommorna i sig själva. Vi har kunder vars föräldrar vi har känt innan de ens föddes. Vi är med våra kunder i många speciella ögonblick i deras liv. Det köps blommor när du föds, till födelsedagar, till studenter och examen, till bröllop och även till sorgesamma sista farväl. Vi får vara en del av våra kunders liv, både i vardagen och i deras viktigaste och mest känslosamma stunder. 

Läs mer...

2019-02-19 11:15

192029 ÖTA1

Närproducerad hållbar inredning för alla.

Artikel En trivsam miljö ger ett ökat välmående. Vackra tapeter och tyger är en välgörande investering.
192031 SS4

Svenskt fintech-bolag utmanar fondjättarna

Artikel En trio i Göteborg har skapat verktyget som ger dig mod att börja aktiespara. Istället för att fylla bankens ficka via de avgifter den tar ut för ditt fondsparande – fyll din egen.

  Faktaruta

  naim 4

  Superdeisgnern Naim Josefi

  Skapar magi.

  ____Sandra4_SV

  Sandra vann kampen mot cancern

  Nu vill hon stötta andra

  Holknekt_webb3

  Per Holknekt

  Från brädan till scenen

  Arkiv