194007 ACQP5194007 ACQP3194007 ACQP2194007 ACQP1194007 ACQP4

”Vi erbjuder 35 års erfarenhet inom fastighet och bygg”

ACQ Partner är ett konsultbolag inom ekonomi som nischat sig mot fastighets- och byggbranschen med inriktning på redovisning, affärssystem och verksamhetsutveckling.

Fastighets- och byggbranschen faller sig som ett naturlig val för ACQ Partner då konsulterna på bolaget har lång erfarenhet, bred kompetens och ett brinnande intresse för branschen. Bolaget har etablerat sig snabbt på konsultmarknaden och det är inget som förvånar. 

 

      – Vi har femton respektive tjugo års erfarenhet av ekonomi i olika former inom fastighets- och byggbranschen, säger Anna Uggla, partner och konsult i ACQ Partner AB. Branschen är av olika skäl bolagsintensiv vilket ställer krav på effektiva processer och rutiner. Det tas många politiska beslut som påverkar branschen på olika sätt, som exempelvis skatteregler, momsregler och amorteringskrav. Initiativ som påverkar den verklighet vi arbetar i.

 

Anna och Carola driver konsultbolaget tillsammans sedan ett år tillbaka. De är två civilekonomer som studerat på såväl samma gymnasieskola som Umeå Universitet. Redan från begynnelsen har de haft fullt upp med uppdrag hos tidigare arbetsgivare och även hos nya kunder. 

 

        – Vi har sedan start delvis arbetat med att överbrygga där vi jobbat tidigare för att möjliggöra en bra start för våra efterträdare. 

 

Anna började med att utbilda sig till naturvetare för att sedan ta steget över till ekonomi och marknad. Efter några år med olika anställningar både i Sverige och utomlands fastnade hon för fastighetsbranschen och den passionen kvarstår efter 15 år. Anna har tidigare varit anställd som bland annat ekonomi- och redovisningschef, bolagsekonom samt financial controller inom en handfull välrenommerade svenska bolag. 

 

Carola, som alltid tyckt om siffror satsade direkt på ekonomi. Även hon fastnade snabbt för fastighetsbranschen som hon beskriver som variationsrik och föränderlig. Carola trivs i dynamiska miljöer och brinner för system och strukturfrågor, samt effektivisering av ekonomiprocesser. Koncernredovisningschef, redovisningsekonom, systemförvaltare och financial controller är tidigare roller som samsas på Carolas CV. 

 

        – Vi är bra på att se helheten och att hitta nya, smarta lösningar. Det är vår breda och långa erfarenhet som gör att vi ser och förstår att alla små detaljer leder framåt och att det behöver fungera hela vägen i processen. Vi hjälper företag att se alla stegen, och deras betydelse, i flödet, säger Carola. Vi jobbar gärna med förändringsarbete, förbättringar, effektiviseringar och rutiner men är öppna för andra typer av uppdrag inom ekonomiområdet.

 

AC i bolagsnamnet står givetvis för Anna och Carola. Det är bokstaven Q som är ett litet frågetecken. De skrattar och förklarar:


         –Vi tycker det är lite roligt med alla gissningar kring vad Q står för och det är alltifrån kul, till kvinna och kvalitet, säger Anna. Svaret är att om du går in på ett bibliotek så hittar du böckerna om ekonomi under bokstaven Q.

 

         – Tillsammans har vi 35 år erfarenhet av fastighets- och byggbranschen, avrundar Carola. Det är vad vi erbjuder!


Läs mer...

2019-10-01 10:15

Hemsida
195032 DBL3

Den personliga verkstaden

Artikel På DB Lastbilsservice hjälper de åkerieföretag att utföra service och reparationer på deras lastbilar. Här står kundservice och tillgänglighet högst på listan. – De kan alltid ringa oss när de får problem,...
195058 TF4

Plant-based products on the rise

Artikel Trensums Food has been around for many years and has developed into a major producer of liquid foods. “Our unique expertise, above all when it comes to plant-based foods, is what makes us stand out,” says...

Faktaruta

  • ACQ Partner AB
  • Mail
  • Mail
  • Telefon: 070-731 11 11, 070-305 70 70
Spår-bild

Podcasten Spår

Oskyldigt dömda måste kunna få upprättelse

_Jimmy1

Jimmy Schönning

Njutbart hemma!

__MG_9672

Från förort till finrum

Bröderna Güven driver stans bästa krogar

Arkiv