186016 TS1186016 TS5

Tandvård med extra omsorg

Att känna rädsla och oro inför tandläkarbesök är något som många kan känna igen sig i. På Tandläkarmottagningen Söderkliniken har man tagit fasta på detta och här arbetar man outtröttligt med hjälp av lång erfarenhet, empati och handlag för att underlätta för sina kunder - från det att de bokar tid till dess att de lämnar kliniken färdigbehandlade.

Dålig munhälsa kan leda till både fysisk och psykisk ohälsa. Av den anledningen är det av största vikt att man besöker sin tandläkare regelbundet. Något som många människor på grund av rädsla för att tandläkarbesöket ska vara obehagligt och smärtsamt inte klarar av. På Tandläkarmottagningen Söderkliniken har tandläkare Said Erfanian-Daneshvar tillsammans med sina kollegor på kliniken utvecklat något som han kallar, Painless Dentistry eller på svenska - smärtfritt tandläkeri. Said hävdar med eftertryck att inte ens en rotfyllning eller annan behandling som människor ofta förknippar med smärta behöver göra ont eller ens kännas obehaglig.


Men hur kan det vara möjligt? En bedövningsspruta måste väl ändå göra ont?


Enligt Said är svaret på de två frågorna: Jo, det är möjligt, och nej, en spruta behöver verkligen inte göra ont. 


– Det handlar om att sätta sig in i patientens situation, att hela tiden vara medveten om mina egna rörelser och att lägga märke till om patienten är spänd eller avslappnad, förklarar han.

 

Utöver teknik och handlag handlar smärtfritt tandläkeri även om bemötande. Patienten ska känna sig trygg under behandlingens alla moment och för att det ska vara ske behöver tandvårdsteamet arbeta medvetet och planerat.


– En behandling får aldrig vara rutinmässig eller automatiserad. Varje människa som kommer hit är en egen individ och ska bemötas på ett sätt som gör att just den personen känner sig lugn och trygg, säger Said. 


Tandhygienist Helena Aarenstrup instämmer. Hon har tidigare arbetat med mobil tandvård och i den rollen besökt samt behandlat många människor med bland annat psykiska problem eller demens. Erfarenheter hon har stor nytta av i sitt arbete på Söderkliniken.


186016 TS2


– Många tandläkarrädda människor söker sig hit och de brukar uppskatta att vi hela tiden förklarar vad vi gör. De behöver aldrig ligga i stolen och vara rädda för vad som kommer härnäst, säger Helena. 


Kundernas reaktioner efter att ha behandlats på Söderkliniken visar att Said med personal lyckas i sina ambitioner:


”Väldigt bra bemötande, rekommendera verkligen denna! Bästa på Södermalm.”


”Jag kan helt rekommendera tandläkare och hygienist vid Tandläkarmottagningen Söderkliniken eftersom mottagande och behandlingar är mycket kompetenta. Alltid trevligt mottagande och hög kvalitet på undersökningar och behandlingar, kan särskilt rekommendera kliniken för de som kan ha obehag inför tandläkarbesök”


Utöver den medicinska tandvården började Said tidigt i sin karriär även intressera sig för estetiska behandlingar. Både för tänder i form av till exempel fyllningar, kronor, fasader m.m. och för skönhetsbehandlingar i övrigt. 


– Under de 7 åren, jag arbetade i England märkte jag att tandläkare utöver vanlig tandvård även utför estetiska injektionsbehandlingar. Jag läste allt som gick att läsa om det och vidareutbildade mig till slut till injektionsspecialist på mastersnivå, berättar han. 


Så när jag startade Tandläkarmottagning Söderkliniken startade jag även i samma lokal NaturalBeauty Söderkliniken – en skönhetsklinik där kunderna liksom på tandvårdsdelen erbjuds tekniskt avancerade behandlingar med fokus på trygghet, smärtfrihet och estetik.


186016 TS3


Vilka behandlingar kan man då får på de två klinikerna? 


– Ja, det är nog lättare att säga vad vi inte gör, skrattar Said. 


Några exempel är dock allmän tandvård, akuttandvård, estetisk tandvård, smärtbehandling, rynkbehandling, fillers och mycket mer. Man utför inte större kirurgiska behandlingar eller tandreglering ännu.


Många tror att botox endast är ett ämne som används vid skönhetsbehandlingar, men så är inte fallet. Genom att injicera botox på speciella punkter på huvud, nacke och i ansikte kan man lindra migrän, huvudvärk och spänningar orsakade av bland annat stress. 


Said rekommenderar dessa behandlingar varmt. Han vet nämligen att botox hjälper eftersom han själv har lidit av svår huvudvärk och injektionerna har gjort honom fri från dem.


Hur ser då framtiden ut för de två verksamheterna?


– Det är svårt att säga. Vi vidareutbildar oss hela tiden och håller oss uppdaterade om ny teknik och aktuell forskning. Det enda jag vet är att om fem år kommer vi fortfarande att befinna oss i framkanten, säger Said.

Läs mer...

2018-10-30 10:15

bild2

En svensk speljättes framgångssaga

Artikel Den svenska spelindustrin tillhör en av Sveriges starkast växande exportmarknader med många olika aktörer, såväl stora som små. En av dessa är NetEnt som i över 20 år levererat mjukvara till spelaktörer...
192056 GFN4

Må bäst i Danderyd

Artikel Du behöver bara ta dig till en plats i Danderyd för att ta ett helhetsgrepp om din hälsa och livsstil. MåBra Hälsa och Good Food erbjuder det du behöver för att må ditt allra bästa.

  Faktaruta

  • Tandläkarmottagningen Söderkliniken
  • E-mail
  • Hemsida
  • Adress:
   Ölandsgatan 42
   116 63 Stockholm
  • Telefon: 08-6439011
  ____Sandra4_SV

  Sandra vann kampen mot cancern

  Nu vill hon stötta andra

  _Jimmy1

  Jimmy Schönning

  Njutbart hemma!

  6

  Löwengrip

  Från bloggare till influencer och superentreprenör. En 14 år lång resa som fostrat en kvinnlig entreprenör med en enormt stark förankran i samtid och samverkan. Nu med det nya varumärket Löwengrip.

  Arkiv