171119 TT1171119 TT0171119 TT

Professionell trädgårdsanläggning

Längtar du efter en vacker och funktionell trädgård som du kan njuta av året om? Är det dags att dränera huset? Eller vill du ha hjälp att förverkliga dina drömmars växthus? Oavsett vilket kan Timjan & Träd i skånska Hjärnarp utanför Ängelholm hjälpa dig med allt som rör trädgårdsanläggning.

Trädgårdsingenjör Richard Sundien är osäker på hur många år sedan det var han startade trädgårdsföretaget Timjan och Träd. 


– Tiden går fort när man har roligt, utbrister han och chansar på att det kan ha varit någonstans mellan fem och sju år sedan. 


Att Richard har roligt på arbetet är ingen överdrift. Att höra honom berätta om sin trädgårdsfilosofi får nog den mest inbitne asfaltblomman att längta ut i spenaten. 


– Jag älskar att skapa vackra, naturliga och beständiga trädgårdar, där basen utgörs av naturmaterial, säger han. 


Natursten är något Richard brinner extra starkt för. Skiffer, granit och kalksten är material som enligt honom aldrig blir omoderna. Till skillnad från betongplattor tar natursten inte upp smuts, en naturstens yta är nära på 100 procent tät. Detta gör att den behåller sin skönhet år efter år.


Timjan och Träd bygger och sköter om trädgårdar och utemiljöer. Richard och hans åtta medarbetare gräver, stensätter, bygger murar, designar, planterar och beskär. Största delen kunder är privatpersoner i nordvästra Skåne. 


– Men även några byggbolag hittar vi på saker tillsammans med. Vi sysslar både med hela trädgårdslösningar och med enstaka lite mindre jobb, säger han.  


171119 TT Itext


En nyhet är satsningen på dränering av hus. För Richard är det viktigt att kunna erbjuda sina kunder kompletta trädgårdstjänster och därför är detta en naturlig utveckling. En dränering är enligt honom ett stort ingrepp som kan ödelägga en trädgård om man inte är försiktig. Av den anledningen är det en stor fördel att välja Timjan & Träd som utförare. 


– Eftersom vi kan växter och trädgård har vi koll på hur vi skall arbeta för att inte förstöra trädgården. Vi känner stor vördnad för befintliga växter och flyttar runt dessa om det behövs, förklarar Richard. 


Själv ägnar han mest tid åt att tillsammans med sina kunder rita, planera och bygga deras trädgårdar. Han betraktar skapandet av en trädgård som en dynamisk process och tycker att man måste vara beredd att ändra en idé under processen. Det växer fram nya känslor när skapandet tar fart, detta måste bejakas! 


– Alla våra trädgårdar är unika och baserade på samverkan mellan oss, kunden och platsen, förklarar Richard.


Han återkommer flera gånger till hur mycket han värderar ett nära samarbete med sina kunder. Att de blir nöjda betyder allt. Ibland vill de vara en stor del i processen, ibland ingen. Kommunikation och öppenhet är nyckeln.


– Vi är trots allt bara där i några veckor, medan kunden kanske ska leva ett helt liv i sin trädgård. 

Läs mer...

2017-02-13 15:45

175062 LA2

Gamla anor och utrymme att lära sig

Artikel Lilla Adolf Fredriks skola är en F-6-skola i centrala Stockholm med gamla anor. Här går elever från årskurs 1 upp till årskurs 6 men också förskoleklasser och fritidshem i externa lokaler på närliggande...
182065 CC1

”Vänta inte för länge med att leva din dröm”

Artikel På Caravan Center i Umeå finns husbilar och husvagnar för alla behov och plånböcker. Här får du som kund råd och stöd både före och efter inköpet av ditt nya rullande hem.
  Marre1_webb

  Mästerfrisören Marre

  Har aldrig en dålig dag

  ____Sandra4_SV

  Sandra vann kampen mot cancern

  Nu vill hon stötta andra

  __MG_9672

  Från förort till finrum

  Bröderna Güven driver stans bästa krogar

  Arkiv