183032 B1

Basilico – ger italiensk krydda i Uppsala

Alan Dogan och hans bror Aram är uppvuxna i restaurangbranschen i Värmland. Idag driver de restaurang Basilico. En genuin italiensk trattoria i Uppsala city.

Bröderna har tidigare drivit restauranger i Värmland. Sedan 2014 driver de Cupido i Uppsala samt restaurang Pino i Charlottenberg vid norska gränsen. November 2018 öppnar de Cupido även i Gränby centrum. Samtidigt som det starka engagemanget i restaurang Basilico rullar på. Visionen är tydlig:


– Vi tummar aldrig på kvaliteten, berättar Alan. Vi satsar på råvarorna och vår filosofi är att bra råvaror inte ska överarbetas.  Menyn är klassiskt italiensk. Köket bemannas av duktiga kockar och pizzabagare. Pizzan bakas i vedugn. Kökschefen är handplockad och vet hur man lagar italiensk mat. På riktigt.


Framgången är helt baserad på rekommendationer från nöjda gäster. Antalet stammisar är många och de har höga förväntningar. Alan säger:


 – Vårt vinnande koncept är helt klart atmosfären. Det finns en hemkänsla här som är helt unik, vågar jag påstå. Övervåningen är som att komma hem till oss. Det är den känslan våra gäster uppskattar. 


Basilico har öppet för lunch klockan 11-15 på vardagar. À la carte-restaurangen öppnar klockan 17 och stänger klockan 22. Lördagar och söndagar är öppettiderna 12-22. 


– Vi har behållit konceptet från tidigare ägare, men vill fortsätta utvecklas och hålla samma höga kvalitet, säger Alan. Den 1 maj lanserar vi en sommarmeny och lägger till lite lättare rätter, och skaldjur. Vi breddar också vårt vinsortiment i form av några fler riktigt bra vita viner och den numera klassiska sommar-rosén. Uteserveringen är otroligt populär och när vi slår upp portarna för den har vi kapacitet för ca 160-170 gäster. För att vara säker på att få ett bord kan du ringa eller mejla för att boka. 


Alan berättar att hans far är kvar som mentor för bröderna. 


– Det känns bra att kunna ta tillvara på pappas kompetens och erfarenheter. Jag och brorsan är 24 och 28 år så vi har en lång väg att gå fortfarande och vi vill fortsätta utvecklas. Han rundar av:


– Det här är så mycket mer än en restaurang. Atmosfären ger en upplevelse. Det sitter i väggarna, brukar jag säga. Basilico är känslan du får – och den känslan är ovärderlig. 

Läs mer...

2018-04-24 12:45

186030 FG1

Öppenhet och öppen scen

Artikel Fridegårdsgymnasiet i Håbo är en skola som samlar olika verksamheter i samma byggnad. Öppna ytor, väggar av glas och en öppen scen för alla skapar gemenskap.
186022 TD1

Ett vackrare leende

Artikel Man behöver inte vara missnöjd med sitt leende för att vilja korrigera någonting, menar legitimerad tandläkare Natalie Carlsten på Tessin Dental. Idag finns det många skonsamma sätt att korrigera dina...

Faktaruta

Marre1_webb

Mästerfrisören Marre

Har aldrig en dålig dag

_Anette2

Stockholms affärsänglar

Investerar i unga, innovativa företag

Welcome Webb3

Welcome App

Digitaliserad integration

Arkiv