174019 BCC5174019 BCC2

Det bästa av Italien under ett och samma tak

Den första Bianchi Café & Cycles öppnade i Stockholm 2010 med ambitionen om att skapa en plats för alla dem som älskar Italien och dess kultur, mat och inte minst – Bianchicyklar!

Krogprofilen Salvatore Grimaldis satsning på kombinationen italiensk mat och cykelsport har blivit en enorm framgång och i dag finns restauranger i Milano, Tokyo, Sälen, Stockholm och – fantastiskt nog – i lilla Västerås. 


– Salvatore är mycket fäst vid sin hemstad Västerås, berättar Anna Österberg som driver Bianchi Västerås. 

Anna som har arbetat i restaurangbranschen i hela sitt liv har stora planer för sin restaurang. 


– Det första jag gjorde när jag kom hit för tre år sedan var att omvandla verksamheten från café till restaurang.

Anna har bland annat genomfört omfattande förändringar i meny och inredning.


– Jag har också satsat på en vedeldad napolitansk pizzaugn och jag är ganska säker på att vi är en av få i Mälardalen som har en sådan. 


174019 BCC3


Kombinationen mat och cyklar är helt unik och visst undrar man hur det är möjligt att förena de två.


– I anslutning till restaurangen finns en verkstad med försäljning av Bianchicyklar vilka vi och många andra anser vara världens bästa cyklar, förklarar Anna. 


Den första cykeln från Bianchi erövrade Milanos gator redan 1885 och sedan dess har varumärket varit ett självklart val för både elit och vanliga motionärer. 


– Cyklarna från Bianchi är en del av den italienska kulturen och för Salvatore är det inte konstigt att kombinera dem med det italienska köket, säger Anna. 


Bianchi Café & Cycles har på kort tid gjort sig kända som en av Västerås absolut bästa restauranger. De exklusiva luncherna är mycket välbesökta.


– Människor i dag har höga krav på råvaror och smak och de är mer intresserade av matens kvalitet än vad den kostar, konstaterar Anna. 


174019 BCC1


I köket basar en köksmästare som blivit känd bland västeråsarna som ”den galna kocken”. Tidningarna älskar att skriva om honom och han har på kort tid blivit en mycket uppskattad lokal profil. 


– Han är en entusiastisk och temperamentsfull personlighet som lagar helt fantastisk mat, säger Anna. 


Framtiden för Bianchi ser ljus ut. Anna kommer inom kort att presentera en rad nyheter. Bland dem flera kvällsevent som hon är övertygad om kommer att ta Västerås med storm. 


– Vi har redan vårt Torsdagsbubbel som alltid är knökfullt med gäster som dricker två glas bubbel till priset av ett, avslutar en glad Anna. 


Grazie e benvenuti!

Läs mer...

2017-08-28 11:30

183055 F1

Freska Sweden AB – våra anställda är våra stjärnor

Artikel Freska Sweden AB är ett nytillskott på den svenska marknaden inom städbranschen. Företaget grundades i Finland och finns även i Norge.
183073 SB&B4

Sandviksgården – lyxigt vandrarhem, festsal och 50-talsbutik

Artikel För sex år sedan flyttade Sandra Karlsson från Malmö till Kolmården. Hon tog med sin dansskola, en häst och en himla massa energi!

  Faktaruta

  Marre1_webb

  Mästerfrisören Marre

  Har aldrig en dålig dag

  _Anette2

  Stockholms affärsänglar

  Investerar i unga, innovativa företag

  Spår-bild

  Podcasten Spår

  Oskyldigt dömda måste kunna få upprättelse

  Arkiv