171039 BE0171039 BE Itext

Mitt i prick för växande restaurangsuccé

Historien bakom Bullseye Saloon är som hämtad ur en film. För ett par år sedan startade fem barndomsvänner med stort mod och entusiasm en liten restaurang i hemstaden Lidköping. Idén med hemlagade burgare och stora iskalla öl blev genast en succé och i dag har kvintetten öppnat konceptet även i Karlskoga och Örebro.

Det hela började i tv-soffan hemma hos Danijel Reljanovic. De hade alla samlats för att se finalen i Super Bowl då Danijel plötsligt föreslog att de skulle driva restaurang tillsammans.


– Min bror ägde då en lite finare italiensk restaurang tillsammans med vår pappa och kände att han var sugen på att göra något nytt, säger Sandro Reljanovic.


Vilken sorts restaurang visste han inte, men efter bara en liten stund började det komma många spontana förslag. Slutligen kom de fram till att de ville servera hemgjorda hamburgare och iskall öl med ett vilda västern-tema.


– ”Bullseye!” ropade jag, säger Sandro.


Och därmed var namnet spikat. Redan ett par dagar senare hade man hittat en lokal som de omgående började renovera.


– Jag var på jobbet när jag plötsligt fick ett bildmeddelande föreställande en trävägg. Det var så jag fick reda på att de hade börjat, skrattar Danijel som lämnade sin trygga heltidsanställning för att satsa helhjärtat på den nya restaurangen. 


Lokalen de hittat låg vägg i vägg med Danijels och Sandros pappas restaurang och till en början lagade kockarna i det italienska köket hamburgarna åt dem.


– Vi trodde att vi skulle sälja tjugo om dagen, säger Sandro och ser fortfarande överraskad ut när han berättar om den omedelbara succén.


171039 BE


Folk köade för att få komma in och snart sålde man 300 hamburgare per dag och ett eget kök byggdes i anslutning till det italienska. Efter några månader hade grabbarna så mycket att göra att de drog i gång i Karlskoga och efter ytterligare en tid i Örebro.


Förklaringen till framgången tror de stavas ”god mat till humana priser”.


– Vi arbetar med färska råvaror och långkok. Hamburgarna är uppkallade efter kända vilda västernprofiler och tanken på picklad rödlök, smält cheddarost, jalapeño och lökringar får det att vattnas i munnen, förklarar Sandro.


Eller vad sägs om grillad majskolv, friterad sötpotatis och BBQ-ribs?


Att maten ska vara prisvärd är något man aldrig kompromissar med. Självklart måste killarna kunna försörja sig, men att ha kul är vad de värderar allra högst.


– Vi vill att folk ska kunna käka och dricka gott hos oss utan att vara ruinerade nästa dag, sammanfattar Sandro gängets restaurangfilosofi.

Läs mer...

2017-02-17 13:45

182124 ÅH&T1

Destination Åsby Hem och Trädgård – ett besök med wow-känsla

Artikel För dig som vill skapa en lika skön miljö inomhus som i din trädgård kommer ett besök hos Åsby Hem och Trädgård i Hallstahammar uppfylla dina allra härligaste önskningar. Här samsas ett växtutbud som bara...
183021 AS1

Advokatfirman Stranding – rätten till en försvarare

Artikel Advokat Anna-Kajsa Stranding Dalhman driver Advokatfirman Stranding i Uppsala sedan 2016. Tidigare har Anna-Kajsa Stranding Dahlman arbetat som anställd på advokatbyrå, bland annat hos advokat Leif Ericksson....
  DriveNow_puff

  Dela bil?

  Carsharing är ett växande alternativ till egen bil.

  _Skincity-pressbild

  Eldsjälen bakom skönhetsimperiet

  Professionell hudvård online

   _Bild 15

  Persisk Mat

  Följ med på vägen till det persiska köket

  Arkiv