182045 BR1

Ingenting är omöjligt med ADHD

Önder Tütüncü driver sitt företag Bygg och Renovera i Stockholm. Företaget har på kort tid blivit etablerade med hög omsättning och många nöjda kunder, med det är inte alla som känner till att vägen hit varken var rak eller enkel. Önder berättar om svårigheterna han mött i och med sin adhd och hur det är att inte passa in.

Idag är Bygg och Renovering samarbetspartner till flera av Stockholms största byggfirmor och har en omsättning på flera miljoner per år. De arbetar inom byggsektorn med renoveringar och plattsättning. Idag står de som underleverantörer till flera stora byggkedjor och Önder behöver inte längre själv vara ute och leta efter jobb, istället är det jobben som hör av sig till honom. Det som många inte vet är att han tidigare fått brottas med diagnosen adhd och att han länge hade svårt att passa in.


182045 BR2


– När jag var barn så funkade inte skolan för mig och jag visste inte vad jag ville eller ens kunde klara av. Som de flesta med diagnosen hade svårt att sitta still, koncentrera mig och läsa, för att bara dra några exempel. Men så fick jag en lärlingsplats inom plattsättning och allt blev lättare. Det gav mig en grund att stå på, och senare var det den kunskapen jag kunde bygga mitt företag på.


Tyvärr var det inte så enkelt som att lärlingsplatsen löste alla problem. Det första företaget som Önder startade gick dåligt då han var dålig på att slutföra sina projekt. Han började arbeta på andra håll men visste att det var byggsektorn han ville verka inom. Den stora lösningen visade sig när han insåg att hans problem inte berodde på lathet eller att han var mindre begåvad, utan att de istället orsakades av adhd, något han inte visste då. 


– Vändningen kom när jag fick hjälp av vården och fick veta att jag hade just adhd. Det var många bitar som föll på plats och jag kunde få medicinsk hjälp att hantera svårigheterna, menar han.


Idag man verkligen bevisat att adhd inte betyder att en person inte kan lyckas väl och bli framgångsrik. Önder vill visa alla som har samma svårigheter att ingenting är omöjligt. Idag arbetar han med plattsättning, men han är samtidigt chef för ett arbetslag. Han menar att ledarskap handlar om att vara den som tar i mest och alltid går i täten. Både kunder och anställda ska kunna känna ett förtroende.


– Jag trivs på mitt jobb och det gör hela skillnaden. Idag kan jag hantera de som tidigare sågs som hinder och vi levererar alltid som utlovat. Jag skäms inte ett dugg över det som var tidigare, jag är snarare stolt över vad jag har åstadkommit, säger han och ler. 

Läs mer...

2018-02-21 15:15

rund bastuu

Värme för frusna själar

Artikel Det lilla familjeföretaget Klappträna är ett snickeri som specialiserat sig på att bygga badtunnor och utomhusbastur. Efterfrågan på deras produkter ökar ständigt och trots att företaget bara har varit...
182044 BC1

Klädbutiken som ger dig ett leende på läpparna

Artikel Något som en gång i tiden började som en klädbutik i en källare förvandlades till en mötesplats för alla. Idag hittar man Boston Clothing i en inbjudande lokal mitt i Vimmerby och de slutar aldrig att...

Faktaruta

  • Bygg & Renovera
  • E-post
  • Hemsida
  • Adress:
    Solkraftsvägen 33
    135 70 Sthlm
  • Telefon: 070 868 69 07
Spår-bild

Podcasten Spår

Oskyldigt dömda måste kunna få upprättelse

__ProgrammeraMera2016KarinNygards2

Digitalisera skolan

Karin Nygårds sprider digital kunskap i skolans värld

Marre1_webb

Mästerfrisören Marre

Har aldrig en dålig dag

Arkiv