Furiren Webb4Furiren Webb1Furiren Webb3

Café Furien – lika härligt för fest som avkoppling

Framgångssagan Café Furiren började med att Annette Landberg fick syn på en annons i lokaltidningen om ett café som skulle hyras ut. I samma veva skulle hennes dåvarande arbetsplats Ericsson lägga ner och hon befann sig i ett vägskäl. När Enterprise Magazine träffar Annette har hon drivit Café Furiren på Laxön i Älvkarleby sedan 2001.

Verksamheten driver hon i dag tillsammans med familjen. Platsen andas så mycket svensk sommar som man kan längta efter och landskapet bäddar för umgänge och fest i lantlig romantik. 


2010 fick Anette möjligheten att ta över Älvkarleby vandrarhem och den anrika byggnaden Officersmässen - lika vacker som ett konstverk. Hon piffade upp lokalen som i dag är en perfekt plats för bröllop och fest och kan ta upp emot 75 gäster. En andra lokal på Laxön är Stora Hallen, även det en fin festlokal som kan ta emot 150 bröllopsgäster. 


173018 CF4


– Vi satsar mycket på bröllop och genom samarbete med Romantic Sweden är det fler gäster som kan hitta oss. I dag är det bra om man är ute i god tid, ungefär ett år i förväg då det är många som redan bokat in sig.  


På Café Furiren kan du börja dagen med en lång frukost eller avnjuta en kopp nybryggt kaffe med hembakat fikabröd på den härliga uteserveringen. Sedan kan du fortsätta dagen med en cykeltur längs Laxön, som inte helt opassande kallas för sinnenas ö. Det är lika härligt att ta sig en långpromenad, beundra naturen och kanske fynda något av de många hantverk som säjs på ön. Här finns nämligen konstnärer, hantverkare, keramikhus, café, restaurang och utställningslokaler. 


Efter en heldag på ön kan man checka in på vandrarhemmet. På trädgården finns plats för lek och spel - kubb, boule och brännboll för trevligt umgänge. 


Furiren Webb2


– Något annat som många tycker är spännande är när det är dags att tömma laxfällan. Laxen kommer upp i Kungsådran som rinner förbi här och hoppar mot strömmen i laxtrappan. Sedan är det populärt bland gästerna att stå och se på när laxfällan töms. Det är en sådan sak man kan berätta om när man kommer hem, säger Annette. 

Läs mer...

2017-05-09 11:45

181029 LG1

Ett värdigt liv i sikte

Artikel Levagruppens verksamhet vilar på tre ben: familjehemsvård, HVB-hem samt medicinsk kompetens för skötsel av underhållsbehandling i form av, bland annat metadon eller olika typer av psykiatriska läkemedel....
 

I faster Veras anda

Artikel För att komma ur en tillvaro som missbrukare är rutiner, en känsla av tillhörighet och en vilja att förändras, viktigast av allt. På Faster Veras Behandlingshem i Tärnsjö arbetar man för att motivera de...

  Faktaruta

  Spår-bild

  Podcasten Spår

  Oskyldigt dömda måste kunna få upprättelse

  __MG_9672

  Från förort till finrum

  Bröderna Güven driver stans bästa krogar

  __ProgrammeraMera2016KarinNygards2

  Digitalisera skolan

  Karin Nygårds sprider digital kunskap i skolans värld

  Arkiv